Spis dit ukrudt!

Skvalderkål i svøb! Lige til at nyde efter en hård dag med at rydde dem af vejen!
Skvalderkål i svøb! Lige til at nyde efter en hård dag med at rydde dem af vejen!
Lige nu bruges hvert ledigt minut i haven. Alt skal gøres! Og med lysets tilbagekomst går aftnerne udendørs akkompagneret af fuglesang og forårsduft.
Under hækken gemmer der sig en livskraftig bestand af skvaldrekål, der hvert år på mystisk vis kravler ind i bedet under æbletræerne og forræderisk erobrer meter for meter. Lige så sikkert som denne erobring er min ihærdige kamp for at fjerne de vitale planter!
Lykken er, at belønningen for denne kamp om territorium er lækre sprøde grønne blade lige til at anvende i madtærter mm, da de spæde skvaldreskålsskud kan bruges som erstatning for spinat.
Årets store hit med skvaldrekål er den klassiske italienske ret cannelloni oprindelig med spinat og mozzarella, som jeg har udskiftet med henholdsvis skvaldrekål og gedeost.
Når først skvadrekålen kommer i en skål ser det straks mere tilforladeligt ud!
Når først skvadrekålen kommer i en skål ser det straks mere tilforladeligt ud!
Tænk at ens ukrudt kan komme til at se så indbydende ud!
Tænk at ens ukrudt kan komme til at se så indbydende ud!

1 dåse hakkede flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 spsk tørret oregano
250 g frisk pastaplader
500 g frisk skvalderkål/spinat
200 g gedeost/mozzarella
1 lille løg
4 fed hvidløg
50-100 g parmesanost
salt og peber

Hak og svits løget i en gryde. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med et par minutter. Hak 2 fed hvidløg og kom dem i, tilsæt de hakkede tomater og lad det hele småsimre i 15 minutter, før det smages til med oregano, salt og peber.
De renegjorte skvalderskåls-blade blancheres kort i kogende vand, dryppes af og afkøles lidt. Kom skvaldrekålen i en skål sammen med findelt gedeost, 2 fed hakket hvidløg og bland det godt sammen.
Læg en god skefuld skvaldrekål-gedeostblanding på hver pastaplade og rul den sammen til et rør. Kom halvdelen af tomatsovsen i bunden af et smurt ovnfast fad og læg pastarullerne i. Fordel resten af sovsen ovenpå pastarullerne. Drys med parmesan. Bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Læg evt. folie over fadet de første 10 minutter. Mums…

En tanke om "Spis dit ukrudt!"

  1. Elsker cannelloni så denne variationer, hvor man samtidig kan få lidt bugt med skvaldrekålen, skal da prøves!
    Mvh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *