Farverige frokostæg

Æg farvet med frugtfarve lige til at spise.
Æg farvet med frugtfarve lige til at spise.

Ingen påske uden æg farvet med frugtfarve! Sådan lyder mantraet i min familie. Der er varrationer over temaet fra år til år. Fx blev morgenæggene sidste år kogt i vand tilsat blå frugtfarve. Nogen af dem fik før kogning påklistret små papirscirkler, der efterfølgende blev fjernet, og gav æggene deres fine prikkede mønster.
Men en sikker genganger på påskemenuen er farvestrålende krakkelerede æg. Kog æggene og bank herefter skallen, så den krakelerer. Læg æggene i en plasticpose og hæld frugtfarve i. Lad æggene ligge i posen nogle minutter. Vend posen undervejs. Skyl æggene under vandhanen. Når skallen fjernes eksponeres det fine farverige mønster på æggets overflade. Brug evt. enganghansker, når du piller ægget.

2 tanker om "Farverige frokostæg"

  1. Det er en fin ide. De vil børnene elske!
    Jeg må hellere lige afprøve dette :0)
    God påske til Jer begge!
    /Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *