Har du sået valmuer i år?

valmue.JPG-fil
Måske en lidt underlig overskrift men tro mig, det er nu, du skal ud med frøposen og drysse valmuefrø rundt omkring i bedene, hvis du vil have et poetisk bølgerne valmuehav til sommer. Drys frøene fra nu og frem til midt april med ca 14 dages mellemrum.

Så er det bare, om man kan vælge? Ellers må man jo så dem alle :-)
Så er det bare, om man kan vælge? Ellers må man jo så dem alle 🙂

Det er også nu, at den tidlige kartoffelhøst skal forberedes. I butikkerne er læggekartoflerne kommet på hylderne, og ønsker du at grave dine egne tidlige kartofler op, skal de forspirers nu. Læg kartoflerne til spring et lyst og køligt sted – en æggebakke er perfekt til dette.

Kartoflerne stilles køligt og lyst.
Kartoflerne stilles køligt og lyst.

Har du buske i haven, som du gerne vil opformere, er det lideledes nu, du skal lave såkaldte vinterstiklinger. Buske som ribs, solbær, stikkelsbær og hortensia er nemme at få til at slå rod, men man kan også forsøge med andre buske.
Træagtige vinterstiklinger skal stå sommeren over et skyggefuldt sted for at slå rødder.
Træagtige vinterstiklinger skal stå sommeren over et skyggefuldt sted for at slå rødder.

Klip grene på tykkelse med en blyant af busken. Klip grenen i ca 20 cm stykker. Husk hvad der er “op”, og hvad der er “ned”, da stiklingerne skal plantes den rette vej. Stik grenstykkerne i en potte med gennemvædet jord, så kun lidt af toppen stiller op. Tryk jorden godt til og stil potten skyggefuldt og vand, når det er nødvendigt. Vand evt med “pilevand”, der efter sigende er naturens eget rod-dannelsesmiddel. (Pilevand: klip nogle pilekviste i mindre stykker og lad dem trække i vandet et par dage).
I løbet af sommeren vil stiklingerne danne rødder og er klart til at blive pottet om i september-oktober.

3 tanker om "Har du sået valmuer i år?"

  1. Jeg plejer at så mine valmuer i april-maj men skal afgjort så nogle nu så den smukke blomst kan pryde have i en længere periode.
    Tak for tippet!
    Mvh Thomas

  2. Rigtig spændende indlæg til den kommende havesæson.Man kan også prøve at benytte læggekartofler i spande til tidligkartofler,men ingen gødning og vand ikke for tit. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *