en anderledes forret…

Traditioner kan opstå over alt. Under en rejse til Dubai spiste vi ved en tilfældighed frokost på en fransk restaurent. Vi valgte en løgsuppe – og den blev serveret i en fantastisk og spiselig brødskål. Efterfølgende har vi ved hvert besøg i Dubai været forbi ”vores” spisested for at indtage den lækre løgsuppe.

løgsuppe i spiselig brødskål
løgsuppe i spiselig brødskål

Men det er lidt langt at rejse til Dubai for en løgsuppe. Derfor måtte vi eksterimentere her hjemme for at kunne serverer i en brødskål. Løgsuppe i brødskål kan bruges som små forretter i 8 små skåle eller server til aftensmad og lav 4 større brødskåle.

Til 8 små brødskåle skal du bruge:
2 pakker tørgær
6 dl varmt vand
2 tsk salt
2 spsk vegetabilsk olie
1000g mel
1 æggehvide
1 spiseskefuld vand

I en skål opløses gær i varmt vand. Lad det stå omkring 10 minutter.
Tilsæt salt, olie og halvdelen af melet til gærblandingen og rør godt. Ælt den resterende mel i lidt af gangen.
Når dejen er æltet godt sammen, vendes den ud på en let melet bordplade og æltes indtil dejen er glat og elastisk. Pensl en stor skål med olie og læg dejen heri. Dejen pensles med olie. Dæk med et fugtig viskestykke og lad dejen hæve i et varmt sted, indtil volumen er fordoblet – ca. 40 minutter.
Slå nu dejen ned, og del den i 8 lige store portioner. Form hver del i 10 cm runde brød. Sæt brød på bageplade med bagepapir. Dæk og lad brødene stå i et varmt sted i 30 minutter .
Forvarm ovnen til 200 grader. I en lille skål piskes æggehvide og 1 spsk vand sammen og pensle brødene med halvdelen af æggeblandingen.
Bages i forvarmet ovn i 15 minutter. Pensl med resterende æg blandingen , og bages 10 til 15 minutter mere eller indtil brødene er gyldne. Lad brødene køle af.
For at lave skåle : Skær en lille cirkel foroven i toppen af hvert brød og tag lidt af indholdet ud. Fyld brød skåle med varm suppe, drys med revet ost og server straks.

skær toppen af brødet...
skær toppen af brødet…

...og udhul brødskålen. Skålen er nu klar til suppen. Læg gerne låget på inden serveringen, så man kan få en dejlig oplevelse, når låget lettes og duften af løgsuppe spreder sig ved bordet...
…og udhul brødskålen. Skålen er nu klar til suppen. Læg gerne låget på inden serveringen, så man kan få en dejlig oplevelse, når låget lettes og duften af løgsuppe spreder sig ved bordet…

Løgsuppe til brødskålene:
4 store løg
50 g smør
2 liter vand
1 tsk groft salt
friskkværnet hvid peber
5 grønsagsbouillonterninger
100 g revet ost

Løgene pilles, skæres i tynde skiver og svitses i smør. Vandet tilsættes sammen med krydderier og bouillonterningerne. Det hele koger få minutter, til løgene er møre. Suppen anrettes i brødskålene, drysses med revet ost og serveres straks.

En tanke om "en anderledes forret…"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *