Perler på en snor

Tænk at man kan skabe skønne perler af ugeblade og limlak! Det var min første tanke, da en god veninde i julen fortalte om et armbånd, hun havde købt på et kunsthåndværkermarked i Heidelberg, hvor hun pt er bosiddende.
Jeg har nu forsøgt mig ud i perlekunsten og med begejstring konstateret, at jeg kan!!!
papirperler_diy.JPG-fil
Alle tynde papirstyper kan i princippet anvendes, men personligt er jeg meget fascineret af det farvespil, der opstår ved at anvende fotosider fra ugeblade.

Laver du øreringe med papirperler, får du nogle helt unikke smykker.
Laver du øreringe med papirperler, får du nogle helt unikke smykker.

Tegn formen på ugebladssiden – se ideer til perleformer herunder – klip strimlen ud og stryg et lag lim på bagsiden. Undlader du at komme lim på den nederste 1/2 cm, limer papiret ikke fast til grillspydet, du skal rulle papirstrimlerne rundt om. Kom evt lidt mere lim på undervejs og rul forsigtigt strimlen rundt om sig selv og afslut med et lag limlak eller klart neglelak. Lad perlen tørre på grillspydet eller tag den forsigtig af, og kom den på en tynd ståltråd, der hænges på tværs af en æske, så limen kan tørre.
Se hvordan man fremstiller papirperler på denne video.
trim.FC14AC73-800C-4EAD-822E-00045181A784

Perler kan ud over papirsstrimlens form varieres ved at gøre strimlen smallere eller bredere i bunden (her er de mellem 1 – 2 cm) eller variere længden af strimlerne evt. ved at forlænge dem. Ligeledes kan størrelsen af perlens hul ændres ved at anvende pinde med forskellig diameter.
image

Perlerne er flotte alene eller i kombination med almindelige perler. Enkeltes er det at sætte dem på en rund elastik, men prøv også at bruge dem på et knyttet armbånd. Se hvordan i denne video.
trim.BE3492FC-0922-4F38-A954-FB979A5DB94E

Perlens holdbarhed er overraskede god materialet taget i betragtning, men de skal nok tages af før badet eller svømmeturen. Og skulle det gå galt, kan man jo altid lave en ny sending.
Her er til mange timers hygge for børn og voksne.

4 tanker om "Perler på en snor"

  1. Det ser spændende og flot ud. Så kan reklamerne gøre endnu mere gavn. Så fat blyant og saks og lidt kreativitet. God fornøjelse.✂️✏️

    1. Tak Lene. Vores første videoer her på bloggen, så det er dejligt at høre de giver mening☺ vores kollega og læremester ud i knytningens ædle kunst har i øvrigt en stor del af ære. Tak til hende for hjælpen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *