Nutella-stjernekage

Under en søgning på forskellige kager dukkede denne Nutella-stjernekage pludselig op. Jeg faldt egentlig for det flotte mønster – og selvfølgelig også Nutella-indholdet. Umiddelbart ser den ud til at være avanceret at lave – men det er faktisk rimeligt nemt.
IMG_7878
Ingredienser:
• 3 dl mælk
• 50 g gær
• 1 æg
• 75 g smør
• 600 g mel
• 1 spsk sukker
• 1 tsk salt
• 300 g Nutella
• æg til pensling

Sådan gør du:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt æg og blødt smør – rør godt rundt. Mel, salt og sukker blandes i lidt af gangen. Dejen æltes nu ensartet og glat. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 min. et lunt sted.
Dejen deles i 4 lige store dele, der rulles til cirkler på 25 centimeter i diameter. Læg den første cirkel på en bageplade med bagepapir og smør efterfølgende med Nutella – til ca. 1 cm fra kanten. Herefter lægges den næste dejcirkel på og endnu et lag Nutella smøres på. Gentag og slut af med et lag dej. Kanterne klemmes godt sammen.
IMG_0144
Marker en cirkel på ca. 5 cm i midten. Skær med en skarp kniv – så kagen bliver delt i 16 stykker – ind til kanten af din markering.
IMG_0146
Tag to stykker ved siden af hinanden og sno dem hver for sig. Det i din vestre hånd skal snoes to gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2 gange til højre. Enderne klemmes sammen og samles under kagen. Fortsæt hele vejen rundt.
IMG_0151
Lad nu Nutellastjernekagen hvile i 20 minutter. Pensl afluttende med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i omkring 15 minutter.

TIP: I stedet for nutella fyld kan du også bruge brunsviger remonce.

4 tanker om "Nutella-stjernekage"

  1. Så er weekendhyggen i hus!
    Sådan en kage er jeg da nødt til at bage til familien,- og er sikker på de bliver begejstret 🙂

    God weekend!

  2. Nutella-stjernen er altid et hit! Husk at torsdag d. 5/2 er det international nutella-dag!
    Et lille andet tip til fyld er pesto – så kan stjernen også bruges til aftensmaden eller til en hyggelig tapas-aften
    Hilsen Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *