Et fint alternativ…

Kender I dadel-kugler? De er et forholdvis nyt bekendskab for mig, og jeg er virkelig overrasket over smagen! Jeg er dybt afhængig af sukker – men de her kan virkelig snyde mine smagsanser, og er et rigtig fint alternativ til aftenes sukkerindtag i hverdagene!
IMG_9393
Kært barn har mange navne. Der findes rigtig mange forskellige slags opskrifter på dadel-, figen- eller rawkugler, og jeg er virkelig klar på at eksperimentere meget mere med indholdet af frugt og nødder!

Til disse har jeg brugt:
200 g friske dadler
100 g nødder (jeg brugte både mandler og hasselnødder)
1 spsk kokosolie
2 spsk kakao

Alt kom i min mini-hakker og blendet sammen til en ensartet masse. Herefter blev der trillet ca 20 kugler. For at gøre dadelkuglerne mere appetitlige trillede jeg nogle af dem i kakao og andre i frysetørret hindbær. Men mulighederne for at pynt kuglerne er mange: kokos, frysetørret jordbær/solbær, hakkede nødder eller lakridspulver. Opbevares kuglerne på køl.
Har du en super god opskrift på lignende, så skriv meget gerne et tip i kommentaren 🙂

3 tanker om "Et fint alternativ…"

  1. Det lyder lækkert. Som barn laver vi havregrynskugler,men det var temmelig kedeligt, så det må vi prøve med dadlerne.God appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *