Brød med sjove former

En overraskelse i madpakken er altid hyggelig for børnene. Det ser vi ofte i vores job som lærere – en lille sød hilsen, en sjov vittighed, et billede med et sjovt dyr – eller en bolle med en overraskende facon frembringer et smil hos et hvert barn. En pædagog i min søns Philips børnehave fortalte os engang, at vi skulle tænke madpakken som en kærlig hilsen. Det tænker jeg ofte på, når det bliver lidt trivielt at skulle smøre en af årets ca. 200 madpakker… Disse boller kunne glæde min søn i de mindre klasser. Bollerne er også rigtig sjove at lave sammen med børnene. De har som regel nogle rigtig gode ideer! Der bliver ca. 15 stk af denne portion – alt afhængig af hvilken størrelse man former figurerne.
IMG_8841
Ingredienser:
25 g gær
2 ½ dl lunket vand
1 spsk olie
½ tsk. groft salt
½ tsk. sukker
150 g revet ost
125 g sigtemel
250 g hvedemel
1 æg til pensling
Forskellige udstikningsforme

Gæren røres ud i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stil herefter dejen til hævning tildækket med et viskestykke i 1 time.
Rul dejen ud til 1 cm tyk dejplade og stik dine figurer ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 15 minutter. Pensl brødene med æg og bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Velbekomme!

En tanke om "Brød med sjove former"

  1. De vil helt sikkert vække begejstring i datterens madpakke! Eller når legegruppen skal med hjem!
    Tak for endnu en sjov ide!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *