Det er syndigt….

Kender I chokoladen Ragusa? Det er et af de dejlige minder, jeg har fra min barndom, når jeg besøgte min mormor og morfar. Min mormor havde også en sød tand som resten af familien og een af de ting, vi altid fik hos hende var Ragusa. Med meget få ingredienser kan du faktisk selv fremstille den lækreste Ragusa og den er altid perfekt at servere til en kop kaffe.

IMG_7693
Det skal du bruge:

• 200 g blød nougat
• 50 g hasselnødder
• 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
• Beklæd en form på ca 18 x 25 cm med bagepapir
• Smelt chokoladen i et vandbad.
• Hæld halvdelen af chokoladen i bunden af din form og sæt efterfølgende på køl.
• Imens hakkes hasselnødderne groft.
• Rør nougaten blød i en skål og tilsæt de hakkede hasselnødder.
• Når chokoladen er stivnet fordeles nougat-hasselnød blandningen herpå.
• Hæld resten af den smeltede chokolade over nougaten og stil på køl.
• Opbevar Ragusa’en på køl og server i små kvadrater.

IMG_7695
Tip:
Du kan også komme tørrede tranebær og mandelflager I din hjemmelavede Ragusa.

5 tanker om "Det er syndigt…."

  1. Det er bare mums. Man kan virkelig fornemme en perfekt sammensat smag. Pas på. Vanedannende!!! Endnu et hit fra Bit og Ester. Tak for en god oplevelse. Glæder mig til flere spændende ideer.

  2. Hvor ser det spændende og indbydende ud. Det er dejligt med lidt sødt til aftenkaffen og en god fodboldkamp i tv-et.

  3. Uhmm det ser lækkert ud! Jeg har aldrig hørt om Ragusa, men kunne efter billederne at dømme, godt gå hen og blive en favorit til den søde tand.
    God dag!
    Mvh Sofie

  4. Jeg havde noget nougat tilbage som ikke blev brugt til julens konfekt og havde derfor mulighed for at få afprøvet disse i weekenden og har kun at sige:
    super nemme at lave og lækre at spise!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *