Luk foråret ind

Først i januar klippede jeg grene af både mirabelle og krisbærkornel. Grenene kom i vand og stod de første dage køligt. Allerede efter et par dage kunne man ane, at knopperne udviklede sig. Nu står i stuen med bristefærdige knopper og signalerer forår.
grene_drivning.JPG-fil
Denne vinter har været gavmild i forhold til, at kunne hente buketter fra haven. De sidste roser blev plukket i dagene op til jul, og allerede nu kan man hente grene ind til drivning. Her ud over blomster juleroserne, der har deres faste plads i drivhuset, gavmildt. Et par julerosestængler med deres sarte blomster pynter smukt i vasen sammen med grønne kviste fra de mistelten, der efter en lang udviklingperiode nu endelig, er store nok til at klippe enkle kviste af.
julerose.JPG-fil

6 tanker om "Luk foråret ind"

 1. Hvor er det smukt med de sarte gule blomster på grenene. Er det grene fra kirsebærkornel? Kan den busk gro i almindelig havejord?

  1. Ja det er kirsebærkornel. En fin busk/lille træ der ikke kræver noget særligt. Jeg plukker grene fra begyndelsen af januar og forsætter helt frem til marts/april, hvor den blomstre.
   Jeg har plantet et par clematis i den, som giver en fin forårs-og sommer blomstring,- og så sluttes sæsonen af med at den får små røde bær, som fuglene elsker.
   Så har du plads, kan jeg kun anbefale dig at plante en til foråret.

 2. Dejligt med lidt farver. Grene fra birk og forsythia er også meget dekorative , når de bliver taget ind i varmen.
  Rigtige forårsbebudere.

 3. Tak fordi I mindede mig om det. Nu er vaserne fyldt med kirsebærkornel, forsythia, kristtjørn med hvide blomster og mine yndlingsvintergrene – kejserbusk med velduftende lyserøde små blomster.

 4. Hvor er det smukt – blomster sætter altid humøret i top!
  Jeg har dog forsøgt mig med at drive grene…. dog uden held. Jeg har ingen kirsebærtræer, så sidste år købte grene i dyre domme hos blomsterhandleren… desværre blomstrede de aldrig… 🙁

  1. Jeg sætter altid grenene køligt indtil knopperne svulmer op. Så plejer at springe ud ved stuetemperatur.
   Kan du finde et levende hegn med mirabeller kan du snuppe nogle grene allerede nu. Det er ren januar poesi at se de skrøbelige hvide blomster på bare gerne springe ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *