Helligtrekonger

20141231_150931
Før i tiden varede julen lige til helligtrekonger den 6. januar.
De tre viser mænd fandt Jesusbarnet i Betlehem ved at følge stjernen til stalden.
I flere lande er helligtrekonger forsat en væsentlig helligdag, som fejres med traditioner og fridag. I Frankrig bages kagen Galette de Rois – kongernes kage. I kagen er der traditionen tro, indbagt en porcelænsfigur eller en bønne. Familiens yngste barn sidder under bordet og bestemmer i hvilken rækkefølge, folk skal have et stykke kage. Den, der er så heldig at få stykket med bønnen/figuren, skal stå for at bage næste års kage.
Vi har taget denne tradition til os og fejrer helligtrekongers aften den 5.januar med Galette de Rois, hjemmelavet stjernepynt og helligtrekongerlys.
vidunderlig_vinter_helligtrekonger. JPG-fil
Find opskrift og ideer til fejring at denne hverdagsfest i vores bogen Vidunderlig Vinter.
helligtrekonger_diy.JPG-FIL
I år har vi pyntet yderligere op med silhuetbilleder på vinduerne klippet i sort karton. Grundmotivet/ideen er fundet på Google billeder, og ud fra dette har jeg lavet mine egne motiver.
helligtrekonger_diy.JPG-FIL

Efter samme princip kan man fremstille helligtrekonger-lanterner.
Se fremgangsmåden ved julelanterner diy her på bloggen.

3 tanker om "Helligtrekonger"

  1. Det er hyggeligt at holde de gamle traditioner i hævd og at sidde sammen hele familien og klippe klistre de fine motiver.

  2. Hvor er det interessant, at man har så forskellige traditioner i europæiske lande til den samme højtid.
    Jeg har aldrig før hørt om den franske kage i nævner her. En hyggelig ide lige til at kopier☺
    I Spanien har jeg oplevet store optog med unge mænd udklædt som de tre viser mænd på denne dage. Gaderne var fyldt med folk, der fyldte processionen.

  3. Rigtig gode ideer!
    Førhen havde vi altid Hellig tre konger fest hos min mormor og morfar. Vi spiste lækker mad og bagefter spillede lotteri. I løbet af aftenen havde vi også en lyskonkurrence, hvor det gjaldt om at få sit stearinlys til at brænde længst – og fra år til år spekulerede vi børn i hvilken taktik, vi skulle bruge for at vinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *