Hybenlikør – en disciplin for de tålmodige

Jeg har længe ledt efter en opskrift på hybenlikør, efter jeg hørte om den i et af Bonderøvens programmer på DR. Nu er det endelig lykkes at finde en opskrift her på nettet, som jeg har taget udgangspunkt i til min egen likør.

Hyben fra hunderoser er udgangspunktet for denne likør

Jeg har valgt at lave likøren af hyben fra hunderoser,- som også Bonderøven anvendte. I opskriften fra Buchholm Mad Blog (se link nederst) er der anvendt hyben fra hybenroser.
Jeg har desuden halveret mængden, da jeg synes, at 6 liter likør lige er i overkanten, men det vil tiden jo vise, når den om 3 – 5 år skal nydes.
Nystartet likør. Efter få dage skifter væsken farven til rød og bliver rigtig smuk at se på.
Min plan er at lave ca. 3 liter hybenlikør hvert år, så forsyningen er sikret fremadrettet 🙂
Da likøren skal stå mindst 3 og gerne 5 år, er det lidt af en tålmodighedsprøve. Men regner helt sikkert med, at det er ventetiden værd!!!

Du kan finde grundopskriften til hybenlikøren på denne hjemmeside.Buchholm Mad Blog

Hvis der er nogen, som har erfaring med at lave hybenlikør af hunderosens hyben, høre jeg gerne fra jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *