Krukkerier DIY

Jeg er blevet ret vild med de betonkrukker, som man kan købe i blomsterbutikkerne. De har smukke former, farver og bliver kun flottere med tiden. Men prisen…. Jeg har før støbt betonkrukker på forskellig vis, og står nu atter og mangler krukker til efterårets smukke opstillinger. Så på den igen 🙂
beton_støbe_diy_krukker.JPG-fil
Jeg har langsomt fået opbygget et lille lager af forskellige plastkrukker, som er nemmeste at støbe i. I sidste weekend fik jeg støbt i et par i nogle nye forme, og jeg er ganske tilfreds med, hvordan de ser ud i betonform! At støbe krukker er ikke vanskeligt, hvis blot man kan finde passende bøtter/potter/mm, der passer i størrelsen til at sætte inden i.

Krukken til venstre er købt i Tiger, hvor den sælges som papirkurv.
Krukken til venstre er købt i Tiger, hvor den sælges som papirkurv.

Smør plastkrukken godt med madolie og kom lidt beton i bunden. Jeg plejer at sætte den inderste potte i en plastpose, da jeg synes, det gør den nemmere at få ud, men du kan også smøre den med olie istedet. Sæt inderpotten i og fyld hulrummet mellem potterne op med beton.
Fyld inderpotten med sand, sten eller noget andet tungt, så den bliver holdt nede mens betonen størknet.
Fyld inderpotten med sand, sten eller noget andet tungt, så den bliver holdt nede mens betonen størknet.
Bank godt på pottens yderside for at undgå lufthuller i betonen, når den er tør. Lad potten stå og tørre et par dage og tag herefter forsigtigt inderpotten ud. Fjerne også yderpotten. Er plastpotten svære at fjerne, kan du hælde kogene vand over den, så slipper betonen nemmere. Lad betonkrukken hærde endnu et par dage, før den tages i brug. Bor evt. hul i krukkens bund. Betonen hærder i de nye plastkrukker. Den bagerste er fundet i Tiger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *