Roulade med sensommerens bær

Sensommeren er for alvor over os med sit gyldne lys og overflod. Bønderne er ved at have høsten i hus, og forberedelserne til næste års produktion er i fuld gang. Jeg samler også til lade eller mere korrekt til fryseren. Jeg har været på brombærjagt i de lokale hegn og høste store, sødmefulde bær i kilovis. bromblr_opskrifter.JPG-FIL De fleste er lagt på frys til vinterens marmelader og tærter, men der er nu intet så belønnende for ens hårde arbejde som at anvende nogen af de friske bær, når de lander på køkkenbordet. Og belønningen for årets brombærhøst blev en lækker roulade med brombærskum og slåensirup. Uhmmmm…roulade_brombær_opskrift.JPG-fil

Roulade”bunden”
3 æg
150 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker

Pisk æg og sukke luftigt. Bland mel, bagepulver og vanillesukker. Kom det i en sigte og sigte det ned i æggemassen, så du undgår klumper. Vend det forsigtigt i æggemassen, indtil melet er godt fordelt. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen ved 220 graden i ca. 10 minutter.
Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og fjerne det øverste bagepapir. Det løser sig nemt, hvis det duppes med koldt vand. Væd bunden med slåensirup (find opskriften HER) Har du ikke slåensirup, kan du bruge brombærsyltetøj i stedet. Lad bunden køle helt af. Pisk fløden (ca. 3-4 dl til en roulade) og kom brombærsyltetøj eller -marmelade i. Vend det forsigtigt rundt og fordel det over rouladebunden. Rul rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret, den ligger på. Sigt lidt flormelis over rouladen før servering. roulade_brombær_opskrift.JPG-FIL Brombærsyltetøj kan nemt erstattes med andre former for syltetøj eller marmelader.

Brombær bundet på en hamkrans bliver en smuk krans til have- eller spisebordet.
Brombær bundet på en hamkrans bliver en smuk krans til have- eller spisebordet.

Husk når du er ude på brombærjagt at plukke ranker med hjem, så du kan binde denne skønne brombærkrans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *