Bulgursalat til madpakken

Drivhuset lever pt store forsyninger af både tomater og agurker,- og samtidig høstes der løs i urtehaven. Overfloden af friske råvarer er fantastisk, men kræver også, at der hele tiden skal findes på nye måde at bruge dem på for forandringens skyld. En af favoritterne er lige nu bulgursalat, der også fungere fint i madpakken.bulgur_salat_opskrift.JPG-fil
I princippet kan du anvende mange friske grønsager i salaten fx finsnittet gulerødder og ærter. Den som jeg oftest laver består af agurker (hvor det bløde med kernerne er fjernet), rød peber, løg og tomater – alt finsnittet og blandet godt sammen med bulguren og finthakket persille i rå mængder. Det hele blandes og overhældes med lidt olie og citronsaft.
Blandingforholdet er nemt at huske. Jeg kalder det 1:2 forstået således, at der anvendes et styk af alle grønsager (eller en håndfuld fx tomater og persille) til 2 kopper ukogt bulgur. Anvend 4-5 forskellige grønsager kombineret efter eget ønske. (eller hvad der lige er på lager). Dog altid i kombination med persille (der kan også tilsættes finthakket dihl og/eller koriander). Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad det køle helt af før det blandes med de finthakkede grønsager og krydderurter.

3 tanker om "Bulgursalat til madpakken"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *