Bag en dannebrogs-kage til Valdemarsdagen den 15. juni

Der skal kage til!
lagkage_opskrift_dannebrog.JPG-fil
Bag en Dannebrogskage til at fuldende den perfekte Valdemars-dag.
Firkantede lagkagebunde
Ingredienser:
3 æg
100 gram sukker
100 gram hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør dejen ens. Kom dejen i en bradepande (33×38 cm.) med bagepapir og fordel den ensartet. Bag lagkagebundene i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Lad bunden køle af og del den herefter med en kniv i 2 lag.
Jordbærmousse
Ingredienser:
500 gram friske jordbær
100 gram sukker
Korn af ½ vaniljestang
2,5 dl piskefløde
4 blade husblas
Kom jordbærrene i en gryde sammen med sukker og lad det simre i 10 minutter ved svag varme. Blend det evt. lidt og lad det køle lidt af.
Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, knug vandet fra og rør dem i jordbærgrøden indtil de er helt opløst. Stil grøden i køleskabet. Den skal blive koldt, men må endelig ikke stivne helt. Pisk fløden og vend jordbærgrøden i. Kom jordbærcremen mellem kagebundene og lad dem gerne trække et døgns tid i køleskabet. Stryg et tyndt lag flødeskum på toppen af kagen og placer friske, rengjorte jordbær, så de danner det røde i et dannebrogsmønster. Kom resten af fløden i en sprøjtepose og udfyld det hvide i dannebroget med små flødeskumstoppe. Dekorer lagkagens sider på sammen måde. Rigtig god fest!!!
Find fremgangsmåden på diy- flag her:avispapirs-flag og hama-flag

2 tanker om "Bag en dannebrogs-kage til Valdemarsdagen den 15. juni"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *