Flet dekorative klatrestativer til havens stræbere

Pil til flet
Når man anvender pil til fletprojekter, der skal være i berøring med jord, er det vigtigt, at pilekvistene er tørre, ellers begynder de at slå rødder og gro. Høstet og tørret pil kan købes hos forskellige forhandler på nettet. For at den tørre pil ikke skal knække, når den anvendes til flettearbejdet, skal den lægges i vand i en uge udendørs i et kar. Dette gør pilen smidig og fleksibel at anvende.

Flettet pilekuppelpileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
Til en flettet pilekuppel skal anvendes tre par pileviste. Læg pilene parvis således at den tykke ende på den ene pil ligger ved siden af makkeres tynde ende. Klip dem til i længden. Stik pileparret ned i en potte med jord og bøj det forsigtigt over med pottens modsatte kant og stik enderne ned i jorden. Gør det sammen med de to andre pilepar og fordel dem i potten. Saml kuplen ved hjælp af enkle pilekviste der skiftevis flettes bagved og foran de pilepar, der er i potten. Flet pilekviste ind i kuplen på kryds og tværs indtil den er stabil og harmonisk. pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
Pilekuplen kan også flettes direkte i jorden og anvendes som staudestøtte for fx pæoner, så de ikke så nemt lægger sig ned, når de store blomsterhoveder springer ud. pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil

Flet et pilespirpileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
Stik fem pilekviste i en potte med jord med de tykke ender nederst. Saml grentoppene med et stykke snor eller afslut med et japansk øje (find fremgangsmåden på bloggen). Disse pile kaldes stager. Find tre lange, tynde pilekviste som skal anvendes som fletpile. Stik den tynde ende af pilen ind i et mellemrum mellem to stager nederest på spiret. Læg herefter en pil ind i det næste mellemrum. Til sidst lægges tredje pil ind i mellemrummet lige herefter.pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil Nu skal der flettes ved at føre første pil forbi to stager og bag den tredje stage. Tag nu den anden flettepil og før den foran to stager og bag den tredje. Det samme gøres med den sidste flettepil. Processen gentages herefter, indtil fletpilene er ”brugt” op.pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil På samme måde kan man tilføje flere flettede bånd højere oppe på pilespiret, hvis man ønsker dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *