Simple klatrestativer af hasselgrene DIY

Har du sået ærteblomster eller købt en smuk klematis på din lokale planteskole, men ikke lige kalkuleret med hvor de skal plantes, kan du give dem en køn og dekorativ placering i en krukke sommeren over. Flere steder kan man købe plantestativer i pil eller jern med mere eller mindre finurlige krummelurer og varieret kvaliteter. I stedet for at købe kan du selv skabe dine egne klatrestativer af hasselgrene og pilekviste.plantestativ_hassel_diy.JPG-fil

Keep it simple-hasselstativ
En hurtig, køn og enkel måde at lave et klatrestativ på er ved hjælp af 4-6 hasselgrene og en rulle bast snor. Find en potte der passer i størrelse til stativet. Hvis stativet er i en vis højde, skal potten være tilsvarende stor ellers vælter den, når det blæser lidt. Kom jord i potten. Stik hasselgrenenes tykke ende ned i potten, så de står med sammen indbyrdes afstand. plantestativ_hassel_diy.JPG-filSaml grenenes topender og bind dem sammen med lidt bast snor. Fastgør enden af bast snoren nederst på en af de fire hasselgrene og vikl snoren rundt om alle grenene i en spiralform. Fastgør snoren undervejs ved at vikle den en enkelt gang rundt om hasselgrenen, når den passeres. Denne type klatrestativ er også velegnet til at stikke direkte i jorden.plantestativ_hassel_diy.JPG-fil

På rad og række
Lav et klassisk cottengarden-klatrestativ til urtehavens bønner eller græskar ved at stikke en lang række hasselgrene i jorden og matche dem med en tilsvarende række lige overfor. Saml hasselgrenes ender parvis overfor hinanden med snor og flet herefter en lang hasselgren for og bag rækken af hasselgrene forneden på rækken. Flet ligeledes en gren ind foroven ca. 10-20 cm under snor samlingen. Gør det samme på den anden side af stativet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *