Mælkebøtte-marmelade gylden smag på morgenbollen

Først kan du nyde det fortryllende gule mælkebøttetæppe i den grønne græsmark, og så kan du plukke blomsterne til en lækker mælkebøtte-marmelade til et friskbagt brød. Som et hvert barn ved, farver mælkebøtteblomster en del. Brug derfor engangshandsker når du er på mælkebøtte-jagt for at undgå gule fingre i flere dage.
mælkebøtte_marmelade_opskrift.JPG-fil
4 dl kronblade fra mælkebøtteblomster
4 dl vand
2 dl sukker
2 spsk. citronsaft
½ – 1 tsk. melanin

Skyl blomsterne og ryst dem fri for vand. Pluk de gule kronbladene af og kom dem i en gryde. Tilsæt vand og lad det koge i 15-20 minutter ved svag varme. Si kronbladene fra og kom væsken tilbage i gryden. Tilsæt sukker og citronsaft og kog det igennem indtil sukkeret er helt opløst. Kom gelatinen i lidt af gangen. Tjek evt. konsistensen ved at komme lidt marmelade på en teske som lægges i køleskabet. Når den ønskede konsistens er opnået, hældes marmeladen på rengjorte glas. mælkebøtte_opskrift.JPG-fil
image
Find vores opskrift på mælkebøtte-sirup HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *