Mælkebøtte-sirup. Smagen af sol og sommer!

I maj er der mælkebøtter her og der og allesteder. Deres smukke solgule blomster lyser op i alt det grønne, og en græsmark fuld af lysende mælkebøtter kan næsten få solen frem selv på en gråvejrdag. I haven er planten mindre velkommen, så vi har eksperimenter med at formindske næste generation fremkomst ved at sætte nogle af de gule blomster på menukortet i form af mælkebøttesirup og -marmelade.

Mælkebøttesirup
Mælkebøttesirup

Mælkebøtte-sirup
4 dl gule mælkebøtte-kronblade
4 dl vand
saft af 1 citron
ca. 4-5 dl sukker

Tag enganghandsker på hvis du vil undgå gule fingre i flere dage. Mælkebøttekronblade farver de del!!!

De gule kronblade klar til kogning.
De gule kronblade klar til kogning.
Pluk de gule kronblade af, og kom dem i en gryde. Undgå at få de grønne dele med da der er en del bitterstoffer i disse. Tilsæt vand og lad blandingen koge i 20-30 minutter.
Kronblade og vand koger i ca. 20-30 minutter.
Kronblade og vand koger i ca. 20-30 minutter.
Si væsken fra og kom den tilbage i gryden. Kom citronsaft i og tilsæt den sammen mængde sukker som den mængde væske man har. Lad siruppen koge ind. Lav undervejs “sirupsprøven” ved at komme lidt sirup på en tallerken, der stilles i køleskabet i 5 minutter. Når siruppen har den rette konsistens hældes den på rengjorte glas eller flasker.
Siruppen smager himmelsk på is eller andre deserter, som behøver et sødt pift!

6 tanker om "Mælkebøtte-sirup. Smagen af sol og sommer!"

  1. Jeg har aldrig hørt om, at man kan anvende mælkebøtter til andet end kaninføde 🙂
    Det her ser spændende ud,- og skal helt sikkert afprøves!!! Så er der jo også en anledning til at spise lidt is ved havebordet, for at afprøve produktionen :-0

  2. Fantastisk at falde over opskriften på facebook, netop som det var tid til at luge mælkebøtter i haven! Nu laver jeg sirup i stedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *