Filt-roulader til varme ting DIY

Her hvor foråret for alvor drøner derudaf, får man lyst til forandringer. Nogle finder de støvede løbesko frem fra gemmerne eller trækker cyklen ud af skuret parat til at indtage foråret fuld af gode intentioner og håb om, at de holder. Andre tager fat på den store forårsrengøring og endevender huset fra kælder til kvist. Langt de fleste snupper lidt farvestrålende blomster med fra blomsterhandleren, og pepper huset op med farveklatter i glade og muntre farver, der byder solen og lyset velkommen tilbage. I den ånd er vores enkle diy i denne uge farvestrålende bordskåner i filt lige til at lægge på bordet inde og ude.
filt_bordskåner_diy.JPG-fil
Roulade-rulleriet
Du kan fremstille bordskånere til flere forskellige formål og i mange forskellige designs og størrelser. Skåner med en diameter på ca. 6 cm kan anvendes til tekrusene, skåner med en diameter på 10-15 cm er fine til varme gryder og pander. Bliver du helt bidt af filt-roulade-dillen, kan du kaste dig ud i det ultimative filt-rouladeprojekt; et farverigt filt-rouladetæppe til at lægge under sofabordet.

filt-rouladetæppe til at lægge under sofabordet.
filt-rouladetæppe til at lægge under sofabordet.

Det skal du bruge:

Filtstof i diverse farver (gerne den tynde slags)
Saks/hobbykniv
Lineal
Limpistol/nål og tråd
Knappenål med stort hoved

Fire trin fra strimler til færdig bordskåner.
Fire trin fra strimler til færdig bordskåner.

Klip 3 filtstrimler af 0,5 cm bredde i 3 forskellige farver. Læg strimlerne oven på hinanden således at deres ender er forskudt med 1 cm. Rul strimlerne stramt sammen. Fasthold evt. filtstrimlernes roulade-form undervejs ved hjælp af en knappenål, der fjernes hver gang, man har rullet en omgang. Når strimlerne er rullet færdig, limes eller sys enden fast på rouladen. Du kan også bruge en filtenål til at hæfte strimlerne sammen undervejs. Det bliver desuden også et fint resultat, hvis du bruger filtenålen til at afslutte enderne med.
Forsæt på samme måde med at lave flere filt-roulader. Varier dem evt. i størrelse ved at variere længden på filtstrimlerne eller ved at rulle færre eller flere strimler sammen. Saml rouladerne undervejs i en cirkelform for at danne dig et overblik over hvilken størrelse og antal du mangler til den færdige skåner.

Alt på et filtstykke
Læg filtrouladerne tæt sammen på et stykke filtstof så de tilsammen danner den form, du ønsker. Lim eller sy dem fast til stoffet. Klip det overskydende filtstof af.
Man kan evt. afslutte kanten på bordskånerne med en eller flere filtstrimler, der lægges hele vejen rundt om rouladerne. Sy enderne på filtstrimlerne sammen.
filt_bordskåner.JPG-fil
Form og design
Vores skåner har en klassisk rund form, men med filt-rouladerne er der mange muligheder for at lege med bordskåner-designet. Læg evt. rouladerne tæt sammen til et kvadrat, eller form dem som en snegleformet spiral der inderst begynder med en lille roulade, der efterfølges af større og større filt-roulader. Man kan også fremstille en enkel skåner ved at øge strimlerne undervejs, så man til sidst får en stor cirkelformet roulade. filt_bordskåner_diy.JPG-fil

6 tanker om "Filt-roulader til varme ting DIY"

  1. Hvor er det en fantastisk ide!!! Det ser skide godt ud og er da en anderledes måde end de lidt fortærsklede filtkugle-skåner.
    I like!!!

    Mvh Trine

  2. Jeg får da helt lyst til at kaste mig over en helt gulvtæppe. Det ser skønt ud og lyder som noget en ikke-håndarbjdskvinde kan finde ud af 🙂
    Tak for ideen!!!
    KH Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *