Stop vinden med en uglestopper

I takt med at temperaturen stiger, åbnes vinduer og døre, så den friske luft og fuglesang kan strømme ind i vores boliger. Men når man bor i et land, der ligger i vestenvindsbæltet, er en åben dør ofte ensbetydende med en dør, der smækker. Sy en praktisk og dekorativ dørstopper der forhindrer børn og hunde i at komme i klemme i en smækkende dør.
ugle_dørstopper_diy.JPG-fil
Sæt uglen for døren
Som stofbasis for denne praktiske dørstopper kan anvendes forskellige vejrbestandige materialer fx en tynd voksdug, presning eller en rissæk vævet i plastic.
Det skal du bruge:
Ca.0,5 x 1 meter basisstof
Sytråd
Symaskine
Diverse stofrester
To store knapper
Sand/ris

Mønster til basisformen.
Mønster til basisformen.

Lav et dråbeformet mønster i papir eller pap. Læg basisstoffet dobbelt og tegn mønsteret over på det. Klip stoffet ud. Mønstret til vores ugle er ca. 30 cm på det bredeste sted og 40 cm højt.
Sy dekorationsdelene på for- og bagstykket før uglen sys sammen.
Sy dekorationsdelene på for- og bagstykket før uglen sys sammen.

Til ugledekorationen klippes i to forskellige stofrester to sæt cirkler til øjne med henholdsvis en diameter på ca. 3 og 5 cm. Herefter tegnes et mønster til vinger, og de klippes ud i stof. Her ud over klippes to trekanter i forskellige stofrester, der passer til dråbespidsens form, dog således at den ene klippes ca. 1 cm mindre end den anden. Mulighederne for at dekorere sin ugledørstopper på andre måder er utallige, og her kan man slippe sin kreative udfoldelse fri.
Hvis basisstoffet har tendens til at trævle, kan man med fordel zigzagge kanten på symaskinen. Vi har limet dekorationerne på basisstoffet med en almindelig limstift, med det kan også fastgøres med nåle. Husk at der skal bruges 1 cm sømkant. Forstykkets dekoration består af vinger og øjne. Delene sys på med zigzag. Anvend evt. en sytråd i en anden farveholdning end stoffet som en del af dekorationen. Øjnene på uglen er desuden fremhævet med tæt zigzag-syning. Sy fra kanten af øjets inderste cirkel og lidt ud over den yderste cirkel, så dekorationen får en solstråleeffekt. Sy i hånden knapperne fast midt i øjnene.
På basisstoffets bagstykke limes de to trekanter på spidsen af dråben. Lim evt. et par centimeter inde så basisstoffet danner en kant. Sy trekanterne fast med zigzag.
To cirkler i forskellige størrelser, en knap og zigzag-sting udgør uglens øje.
To cirkler i forskellige størrelser, en knap og zigzag-sting udgør uglens øje.

Vinger og øjne sys på med zigzag-sting.
Vinger og øjne sys på med zigzag-sting.

Løfterem til ugler
Ønsker du en bærerem, så uglen er let at flytte, fremstilles den på følgende måde. Klip et ca. 3 x 10 cm stykke i basisstoffet. Fold det på den lange led med retsiden indad og sy stykket sammen. Vend retten ud og læg stykket så syningen ligger midt på og sy langs kanterne. Fold enderne et par gange og sæt remmen fast med nåle på bagstykket. Sy den fast i begge ender.
Sy en praktisk bærerem på bagsiden af uglen.
Sy en praktisk bærerem på bagsiden af uglen.

Uglen flyttes nemt med indendørs ved hjælp af den praktiske bærerem.
Uglen flyttes nemt med indendørs ved hjælp af den praktiske bærerem.

Udstop uglen
Læg for- og bagstykke ret mod ret og sy langs kanten således, at dråbens spids ikke sys sammen.
Uglen er syet sammen i siderne og vent om. Sandet fyldes i toppen, der derefter sys sammen i hånden.
Uglen er syet sammen i siderne og vent om. Sandet fyldes i toppen, der derefter sys sammen i hånden.
Vend retsiden udad og fyld uglen næsten helt op med sand eller ris. Spidsen på uglen sys nu sammen i hånden og bøjes ned mellem øjnene. Hæft spidsen fast til uglen med et par sting og stil uglen for døren.
Sæt uglen for døren,- og undgå den smækker!
Sæt uglen for døren,- og undgå den smækker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *