Påske-dessert

påskebillede
Denne påskedessert skal jeg have lavet i løbet af i dag. Hvor opskriften stammer fra, ved jeg faktisk ikke – den har efterhånden ligget håndskrevet i skuffen med forskellige opskrifter i et del år. Nu har jeg efterhånden lavet den nogle gange og den er super som afslutning på en god påskefrokost. Den søde og syrlige kage vil friske op og runde en hyggelig dag af. En cheesekage med et twist af lime. Frisk og uimodståelig.

Denne kage skal fremstilles dagen før den skal bruges, da det kræver et ophold i køleskabet i flere timer for at blive ordentlig afkølet.

Det skal du bruge:
2 ruller Oreos-kiks
40 g smeltet smør
300 g hvid chokolade
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 g mascapone
200 g creme fraiche 18%
2 limefrugter (saft og skal)
1 ½ dl piskefløde

Lime-sirup:
1 dl sukker
1 dl limesaft

Begynd med at smelte den hvide chokolade over et vandbad ved svag varme. Stil den efterfølgende til side. Oreos-kiksene skal knuses og blandes med det smeltede smør. Kikse-blandingen trykkes godt ned i en smurt springform, med en diameter på 24 cm.
Æggeblommerne hældes i en skål og piskes til massen er lys og skummende.
Mascapone, creme fraiche, limesaft og limeskal røres i. Piskefløden piskes i en skål for sig og vendes herefter i mascaponemassen.
Tilsæt den smeltede, hvide chokolade og efterfølgende hældes massen over kiksebunden. Sæt på køl.
Imens laves lime-sirup. Sukker og limesaft hæles i en gryde og bringes i kog. Lad massen simre i ca. 4 minutter ved lav varme. Hæld siruppen over cheesekagen og stil på køl igen. Siruppen giver kagen en blank og smuk overflade.

Inden serveringen drysses kagen evt. med lime strimler eller kandiseret appelsin.
FullSizeRender

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *