Nyhedshøns DIY

image
Påsken står for døren, og den store æggejagt er gået ind. Der er klippet gækkebreve, pyntet med vintergækker og håb om at ens identitet forbliver sløret så længe, at man kan kræve et påskeæg i bytte. Hønsenes æg med solgul blomme er for længst byttet ud med sødere erstatninger i chokolade og marcipan. Men høns og kyllinger indgår stadig som et dekorativt element i påskes dekorationer.

Høns med nyhedsstrimler
Med den forestående højtid i mente sætter vi denne uge gang i produktionen af høns. Hønsefremstilling er en sjov og kreativ aktivitet for både børn og voksne at samles om. Lav gerne flere høns der kan byde påskegæsterne velkommen til påskefrokosten eller den årlige æggejagt i haven.
Det skal du bruge:
Karton
Limstift
Limpistol
Aviser
Øjne (kan evt. males på eller laves vha. perler)
image
Fold et kræmmerhus i hvidt karton. Vi har anvendt karton i A3 størrelse, hvilket giver en høne på ca. 30 cm i højden. Man kan variere hønsenes størrelse alt efter hvilken størrelse karton, man anvender til kræmmerhuset. Riv lange strimler i avis. Bøj strimlen så den ligger dobbelt og lim den på kartonkeglen ca. 2 cm fra bunden. Lim endnu en dobbelt avisstrimmel på keglen lige ved siden af den første. Forsæt med at lime avisstrimler hele vejen rundt om keglen i samme højde. Når man er nået hele vejen rundt om keglen med det første lag, tilføjes næste lag ca. 2 cm højere oppe på keglen. Avisstrimlerne limes på, så de ligger forskudt i forhold til det foregående lag på samme måde som teglstenene på et tag. Forsæt med at tilføje lag efter dette princip indtil du når toppen af keglen.
Klip avisstrimlerne til i længden så den øverste strimmel klippes ca. 1 cm kortere end den bagvedliggende. Strimlerne må gerne variere lidt i længden i forhold til hinanden, da dette giver et mere naturligt og pjusket udtryk.
Klip to lange strimler i farvet karton og fold dem som mussetrapper. Lim dem på bagsiden af kartonkeglen. Klip en kam i rødt karton og anvend samme form til hønsefødderne. Lim fødderne på mussetrappernes ender. De to ens stykker, der bruges til hønekarmen, lægges sammen og limes foroven. Lim med limpistolen karmen fast på toppen af keglen og saml siderne.
Klip en strimmel i rødt karton. Tilpas den i længden og klip den som en spydspids i begge ender. Lim de to ender sammen lige der hvor de begynder at spidse til. Lim den efterfølgende fast på keglen som næb.
Lim øjnene på med limpistolen.
Ønsker man en hale på hønen, fremstilles denne af tre kartonstrimler, der rundes, samles og limes på.
image
Mini-høns med mange muligheder
Pift påskebordet op og anvend hønsene som borddekoration. Mini-høns fremstilles efter sammen princip som de større høns blot med en mindre kegle som grundform. Sæt mini-hønsene i en æggebakke med fx blomster og chokoladeæg. Dekorationen vil være et sjovt og anderledes indslag på bordet og bringe glæde hos hver en gæst. Brug desuden hønsene som en personlig værtindegave. Læg lidt træuld i en kurv med fx chokolade eller en flaske, sæt en nyhedshøne i og pak gaven smukt i cellofan og forårsfine bånd.
image

3 tanker om "Nyhedshøns DIY"

  1. Hvor er de bare kanonsøde 👏👏👏 Vildt god ide til påskebordet,- og her kan både børn og voksne være med til at lave pynten. Glæder mig til jeg skal i gang med en hønsfarm 🐥
    God påske til jer to kreative sjæle!!!
    Mvh Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *