Mirabelle – du trofaste

Mens vi venter på at naturen selv holder blomsterfest, må vi snyde os til den indendørs😊

Mirabellen blomster først om en god måned, men vi behøver ikke vente så længe...
Mirabellen blomster først om en god måned, men vi behøver ikke vente så længe…

Jeg har tre træer i min have, der trofast år efter år,- fra først i januar til midt i april, lever grene til mine vaser. Hver gang forundres jeg over, hvor smukt og poetisk knopperne udvikler sig i stuens varme. I dag har jeg hentet et nyt bundt mirabellegrene ind.
Efter et par timer i varmen kan man ane den første blomst på spring.
Efter et par timer i varmen kan man ane den første blomst på spring.
Her midt i februar er knopperne godt opsvulmede, og får træet til at se ud som om, det kan blomster hvert øjeblik, det skal være. I stuens varme vil knopperne udvikle sig med lynets hast og blomster i løbet af få dage. mirabelle _ grene_drivning.JPG-fil

En anden vinter-yngling er krisbærkornel, som jeg ligeledes har plukket grene ind af siden først i januar. Nu lyse den allerede op udendørs med sine små gulgrønne duske på nøgne grene.

Krisbærkornel kan let drives i blomst fra først i januar.
Krisbærkornel kan let drives i blomst fra først i januar.

Det sidste træ kan vel næppe kaldes for en vinter-yngling, da knopperne er svære at drive i blomst indendørs før i begyndelsen af marts. Men så lever grenene også en grand final, når de store, smukke og graciøse magnoliablomster folder sig ud!

Er du også vild med at fylde vaserne op her i de mørke måneder, kan jeg virkelig anbefale at plante den treenighed i din have!

En tanke om "Mirabelle – du trofaste"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *