Lækre og sunde muffins!

imageHavregrød som muffins – det er blevet et rigtig hit herhjemme og de sidste uger, er der blev bagt en masse – og spist en masse :0) De har en god konsistens og en skøn smag. Opskriften fik jeg af Camilla fra Cups4Cakes.dk

De er lækre både lune og kolde. Vi har brugt dem som morgenmad, i madpakken – eller bare som et lækkert mellemmåltid.

Det skal du bruge til 12 stk:
6 dl. havregryn
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
2 knivspids fint salt
2 æg
3 dl. mandeldrik/ jeg har bare brugt almindelig mælk
2 groftrevet æbler – 200 gram revet vægt
6 spsk. honning/sirup

Havregryn blandes med bagepulver, salt og kanel.
I en anden skål blandes æg, mandeldrik, groftrevet æble og honning. Efterfølgende røres havregrynsblandingen i.
Blandingen skal nu stå i 5-10 minutter. Fordel blandingen i muffinsformene og drys med ønsket topping. Hvis du bruger blåbær trykkes de lidt ned i havregrødsmassen.
Bages ved 180 grader ved almindelig varme i ca. 25 minutter.
image
TIPS:
Du kan nemt variere smagen.
I den ene portion kom jeg også revet gulerod i og i en anden prøvede jeg at komme most banan og lidt hakket, mørk chokolade i. Begge dele smager skønt!
Til topping har jeg brugt hakket mandler og blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *