Dumle-chokoladekage

image
En perfekt kombination af Dumle karameller og toner af mørkchokolade. Den cremede topping sammen med chokoladekagen giver en himmelsk smag! Men pas på – den kan være vanedannende!!!

Ingredienser til en lille bradepande str 22×30 cm:
150 g smør
100 g mørk chokolade
120 g Dumle karameller (svarer til en pose)
4 æg
2 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 ½ dl mel

Dumle-karamel-topping:
2 spsk piskefløde
120 g Dumle karameller
100 g smør
5 dl flormelis

Smør, chokolade og Dumle karameller smeltes i en tykbundet gryde ved svag varme. Sørg for at røre rundt til massen er jævn. Lad efterfølgende massen køle lidt af.
Æg og sukker røres sammen i en skål. Tilsæt herefter den lune chokolademasse lidt ad gangen under konstant omrøring. Vaniljesukker og hvedemel tilsættes og røres til dejen er jævn.

Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir.
Chokoladekagen bages i ca. 35 minutter ved 175 grader.

Dumle-karamel-topping:
Fløde og Dumle karameller kommes i en tykbundet gryde og smeltes sammen ved svag varme.
Pisk smørret til det bliver blødt og tilsæt den smeltede karamelblanding. Pisk efterfølgende flormelis i massen lidt ad gangen ind til den får den ønskede konsistens.
Smør Dumle-karamel-toppingen ud over den afkølede kage.
Lad kagen stå på køl indtil den skal serveres.
image
TIP: Kagen med glasur kan fryses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *