Mini kikse-kager

image
Pludselig fik jeg lyst til kiksekage. Det er mindst 100 år siden, jeg sidst har smagt sådan en kage.
Jeg havde en opskrift liggende til en almindelig rugbrødsform, men ville gerne forny den lidt. Jeg havde på et tidspunkt set et billede af minikiksekager – så en gammel klassiker fik derfor lidt fornyelse.
Det er meget få ingredienser, der skal bruges til en kiksekage: en chokolademasse af mørk chokolade, smør, formelis og en æggeblomme. Denne masse og vaniljekiks lægges skiftevis i lag og tilsidst sættes kagerne på køl.

Ingredienser till ca 6-8 stk:
75 g smør
150 g mørk chokolade
½ dl flormelis
1 æggeblomme
ca ½ pakke vaniljekiks

Sådan gør du:
– Smørret smeltes i en gryde.
– Gryden tages af varmen og den hakkede chokolade tilsættes. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
– Flormelis og æggeblomme tilsættes og der røres rundt til massen er ensartet og glat.
– Hæld lidt af chokolademassen i bunden af en muffinform.
– Herefter lægges en vaniljekiks ovenpå og dernæst et lag af chokolademasse.
– Læg endnu en kiks og afslut med et lag chokolademasse.
– De små mini kikse-kager sættes nu på køl i mindst et par timer til de er faste.
image
Jeg brugte forme fra Camilla. De er passende i størrelse og kagerne er lette at få ud af formene. Se mere om formene her: http://www.cups4cakes.dk
Velbekomme!

2 tanker om "Mini kikse-kager"

    1. Jeg tog bare en rund kageudstiksform til at få de firkantede kiks til at få runde former :0) Det var ret nemt. Har man brugt større runde forme, kan den klassiske Marie-kiks også bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *