Låge nr. 21 – juleskumfiduser

image
Skumfiduser blev opfundet i 50’erne. Man kan selvfølgelig købe skumfiduser i almindelige supermarkeder, men det er faktisk ret hyggeligt og nemt at fremmestille sine egne. Man kan desuden tilsætte den farve og smag, som man har lyst til.
Børn kan nemt være med til denne opskrift, der er få ingredienser, det er let at fremstille og det tager ikke særlig lang tid.
Det her er en grundopskrift, men du kan fx udskifte vand med jordbærsaft eller farve med rødbedesaft. Mulighederne er mange. Jeg har brugt pastafarve til at indfarve mine skumfiduser med.

Ingredienser:
200 g sukker
1 dl vand
1/2 spsk vanillesukker
10 plader husblas
frugtfarve/pastafarve
flormelis

Fremgangsmåde:
– Vand, sukker og vanillesukker smeltes i en gryde under omrøring
– Læg husblas til opblødning i koldt vand i ca 5 minutter
– Tag husblasene op og klem vandet af dem
– Husblas tilsættes i sukkermassen i gryden og massen koges svagt op i ca 20 minutter. Det er vigtig at røre i mens!
-Hæld sukkermassen over i en røreskål og lad den køle lidt af. Sørg for at den ikke må stivne!
-Når massen er afkølet tilsættes frugtfarve og evt aroma/smagsessens
– Massen piskes nu sammen med en elpisker/røremaskine til massen er næsten stiv
– Dæk en lille bradepande med bagepapir
– Drys flormelis ned på bagepapiret, så massen ikke klistrer fast
– Herefter hændes massen i bradepanden. Fordel jævnt og sæt på køl i ca 2 timer
– Skumfidus tages ud af bradepanden og skæres i mindre stykker. Du kan også udstikke med kagefigurer. Vend alle sider i flormelis, så de ikke klistrer sammen.

En pizza-skærer er rigtig god til at skære skumfiduserne ud
En pizza-skærer er rigtig god til at skære skumfiduserne ud

... eller brug kageforme til at udstikke skumfiduserne...
… eller brug kageforme til at udstikke skumfiduserne…

En tanke om "Låge nr. 21 – juleskumfiduser"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *