Låge nr. 3 – Et lækkert kanelbrød

Noget, der kan bringe glæde er et nybagt kanelbrød. Sprødt på ydersiden, blødt i midten og lige tilpas sødt og syndigt. Og på toppen af brødet skal der selvfølgelig været et godt lag glasur!
Egentlig er kanelbrødet en slags kage, der minder om kanelsnegle. Kanelbrødet skal spises lige når det er bagt, men kan selvfølgelig spises dagen efter også, men så er det en god ide lige at lune det lidt.

Til dejen:
1 1/2 dl mælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 spsk stødt kanel
3 spsk sukker
1 tsk salt
ca 300 g hvedemel

Fyld:
80 g smør
40 g farin
1 spsk stødt kanel

Glasur:
140 g flormelis
1/4 dl kogende vand

Mælk og smør varmes i en gryde til smørret er smeltet og afkøles herefter til det er håndvarmt.
Gæren smuldres i en skål og mælkeblandingen tilsættes. Rør godt til gæren er opløst. Tilsæt æg og kom krydderierne i . Tilsæt mel og rør til ensartet masse. Dejen sættes til hævning i 30 minutter et lunt sted.
Klargør fyldet imens.
Dejen rulles ud til en firkant ca 20 x 30 cm. Fordel fyldetog rul til et brød. Læg brødet i en en rugbrødsform foret med bagepapir. Klip hak ned i brødet og lad hæve igen 30 min.
Pensl brødet med æggeblomme og bag det midt i ovnen ca 35-40 min ved 200 grader.
Når bødet er afkølet pyntes det med tykflydende glasur. Jeg har her pyntet med karameltykker.
Server evt med koldt smør.
IMG_0216

2 tanker om "Låge nr. 3 – Et lækkert kanelbrød"

  1. Hvor er det ærgerligt, at der ikke er duft på jeres blog – kan næsten fornemme juleduften her i min stue😄
    Det må blive weekendens ’synder’
    /Pia

  2. Uhm – jeg har hørt om kanelbrød, men aldrig selv forsøgt at bage det. Det lyder egentlig ret nemt og lækkert!
    God december

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *