4 lys på rå klodser

Adventskransen har traditionelt bestået af en grankrans, 4 lys og farverige bånd. Men også den har været påvirket af modens luner og trends inden for boligindretningen. Lige nu er der fokus på upcycling og brug af hverdagsting i nye sammenhæng. Så har du mod en lidt anderledes og personlig adventskrans, vil denne rå version skabt af afstandsklodserne fra en europa-palle, passe fint ind i den skandinaviske boligstil, der hitter i mange hjem lige nu.

Råt på den fede måde!
Råt på den fede måde!

Det skal du bruge:
4 afstandsklodser fra en europa-palle gerne med stempler
4 metallysholder
Kopbor i sammen diameter som lysholderne
Boremaskine
Sandpapir/rystepudser
Afstandsklodserne fra en europa-palle har ofte gode stempler, der er med til at give stagerne karakter.
Afstandsklodserne fra en europa-palle har ofte gode stempler, der er med til at give stagerne karakter.

Skil forsigtigt pallen fra hinanden med et koben og fjern søm og skruer. Slib klodserne med sandpapir og afrund hjørnerne. Bor huller til lysholderne og kom dem i.
Bor hul i klodsen med et kopbor.
Bor hul i klodsen med et kopbor.
Pynt evt. stagerne med lidt mos, bånd og tal. Som alternativ til træklodserne kan du anvende grenstykker fra fx æble- birke eller elmetræ. Find fremgangsmåden til grenstager HER
Tips til tal
På hvert lys har vi med en grov snor bundet et tal. Har man ikke en passende talskabelon, kan man skrive tallene i et word-dokument, tilpasse størrelsen og printe dem ud. Tegn tallene op på bagsiden af gummiet fra en traktorslange og klip dem ud. En lignende effekt kan opnås med tal fremstillet i skind eller cykelslange. Alternativt kan man klippe andre former fx stjerner ud af materialet og skrive tallene herpå. Ønsker man et mere nostalgisk præg, kan man bage kagefigurere, skrive tal på disse og hænge dem på stagerne i et smukt rødt bånd.
Find fremgangsmåden til beton-adventsstager HER

3 tanker om "4 lys på rå klodser"

  1. Tog mig selv i at stå og kigge forelsket på naboens pallestak😁 De er kanon fede!!! Jeg må forbi naboen og tale godt for mig😊😊😊
    Kh Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *