Bagte æbleroser

Det er æblesæson og det skal udnyttes. Den klassiske æblekage er altid et hit herhjemme, men nu skal de nyplukkede æbler bruges lidt anderledes – der skal bages butterdejs æbleroser. Det er lækkert og super nemt!
IMG_9861

Til ca. 10 stk skal du bruge:
– 1 rulle fersk butterdej
– ca 3 æbler
– 1 citron eller lime
– abrikosmarmelade
– kanel

Begynd med at skære æblerne i meget tynde skiver. Det giver en rigtig flot effekt, hvis du bruger røde æbler.
IMG_9821

Æblerne lægges nu i en skål og vand hældes over til æblerne er dækket. Saften fra en citron tilsættes. Skålen sættes i mikroovnen i ca. 3 minutter. Når æblerne er bløde, hældes vandet fra.
IMG_9823

Bland 3 spsk abrikosmarmelade med 2 spsk vand og rør godt sammen.
IMG_9834

Rul butterdejen ud og skær ud i strimler. Jeg fik ca. 10 strimler af min pakke. Smør abrikosmarmeladen på strimlerne og læg æblerne på. Drys til sidst med lidt kanel.
IMG_9849

Tilsidst lægges butterdejen henover æblerne og roserne rulles sammen og sættes i en muffinform. Jeg har brugt forme fra Camilla – de kan købes her
IMG_9844
IMG_9854
Bages ved 175 grader i ca 30-45 minutter ved varmluft.
IMG_9861
En lækker butterdejs-æblerose er klar til eftermiddagskaffen. Server gerne med creme fraiche.

6 tanker om "Bagte æbleroser"

 1. Hvilken smuk kage! Det ser jo rigtig nemt ud på jeres vejledning, så det skal klart afprøves til eftermiddagskaffen i morgen.
  Vh Hanne

 2. Hej!
  Det er første gang jeg læser jeres blog – men det er bestemt en blog, jeg vil følge fremover! I har rigtig mange forskellige ideer!
  Disse æbleroser ser rigtig lækre ud – og allerbedst: det ser ud til at være nemt at lave uden for mange forskellige ingredienser!
  kærlig hilsen Vibeke

 3. De vækker fortjent begejstring, ved ethvert kagebord. Jeg kan ikke lade være at drysse lidt hakkede nødder – let ristede – i inden jeg ruller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *