Nøddecreme

nøddecreme_diy.JPG-fil
I år har været et sandt nødde-år! Jeg har samlet og samlet over de sidste uger og her er nok både til julens fade med nødder og hjemmelavet nøddecreme. Eneste advarsel i den forbindelse er, at har man først smagt denne, er det mere end svært at vende tilbage til de købte produkter som Nutella.
Det skal du bruge:
75 g nøddekerner
75 g mørk chokolade
75 g lys chokolade
1,5 dl fløde
50 g blødt smør

Start med at riste nøddekernerne på en varm pande. nødder_nøddecreme_diy.JPG-fil Læg nødderne på et viskestykke og nuller dem lidt så de brune skaller falder af. nødder_nøddecreme_diy.JPG-filFinmal nødderne i en foodprocessor eller en gammeldags mandelhakker, som er en af mine mest skattede køkkenredskaber. nødder_nøddecreme_diy.JPG-fil
Hak både den mørke og lyse chokolade og kom det i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den forsigtig og i flere omgange over chokoladen mens du rører med et piskeris. Den varme fløde smelter chokoladen. Tilsæt herefter smøren lidt af gangen mens du forsat røre i massen. Til sidst tilsættes nøddemelet. Rør det hele godt sammen og hæld det på rengjorte glas. Opbevares i køleskabet.
nøddecreme_diy.JPG-fil

2 tanker om "Nøddecreme"

  1. Det ser dejligt ud.Mindes min barndom,hvor min mor lavede noget lignende.Det var før Nutella-en.God appetit.😀🌰☕️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *