Tørrede æbleringe

æbler_tørre_diy.JPG-filHar du en æbleskrællermaskine, er dette en enkelt og sjov aktivitet også for ungerne. æbleringe_tørre_diy.JPG-filHer kan kernehuset fjernes, samtidig med at æblet skæres i tynde skiver. Behold tros navnet på maskinen skrællen på æblerne. Har man ikke en sådan æbleskrællermaskine, kan det også snildt lade sig gøre ved hjælp af en kniv og en kartoffelskræller til at fjerne kernehuset med. Skær æbleringene i ca. 4-5 mm tykke skiver og hæng dem til tørre på en pind eller snor et varmt sted fx over brændeovnen.æbleringe_tørre_diy.JPG-fil Man kan også tørre æbleringene ved 75 grade i oven i et par timer. Opbevar dem i et glas med tætsluttende låg. æbleringe_tørre_diy.JPG-fil
Tørres æbleringene i ovnen kan man peppe dem lidt op ved at dyppe dem i citron og drysse dem med sukker og kanel. Man kan faktisk eksperimenter med forskellige smagsvarianter. Hvad med at prøve æbleringe med fx lakrids- eller chilipulver.

2 tanker om "Tørrede æbleringe"

  1. Det er mange år siden jeg sidst tørrede æbleringe men det skal da tages op igen. Fin og enkel måde at gøre det på! Blander min egen musli og her vil æbleringene gøre lykke.
    God weekend Hanne

  2. Hvor ser det lækkert ud! Dem må jeg hellere få lavet lidt af. Vi har rigtig mange æbler i haven, så det er dejligt med flere forskellige ideer til at få dem brugt!
    Tørrede æbler må være godt, når en ny og sundere uge sættes igang på mandag :0)
    Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *