Lige lidt til kaffen…

UntitledNår der kommer gæster på besøg, er det altid dejligt at kunne servere lidt sødt til kaffen. Disse små fine nøddebrud er ret lette at lave, og tillige ser de lækre ud!

Til ca 15 styk skal du bruge:
250 g blandet nødder
50 g tørret frugt
250 g rørsukker
200 g mørk chokolade

– Begynd med at hakke alle nødderne groft.
– Sukkeret kommes på en pande, hvor det smeltes. Husk at holde godt øje med det – det kan hurtigt brænde på!
– Når sukkermassen er smeltet til en jævn og flydende masse, skrues der ned for temperaturen. Nødderne og de tørrede bær tilsættes lidt ad gangen under forsigtig omrøring.
– Så snart alle nødder og bær er tilsat og godt fordelt i sukkermassen bruges to skeer til at komme små klumper af nøddekaramellen overpå et stykke bagepapir. Lad panden stå på restvarmen, så massen ikke stivner.
– Lad nøddebruddene stivne, herefter dyppes de i den smeltede chokolade. Du kan enten dyppe nøddebruddet helt, den ene halvdel eller blot nøjes med at dyppe bunden af nøddebruddet.
– Sæt dem på køl – og de er nu klar til servering

4 tanker om "Lige lidt til kaffen…"

  1. Uhm, de ser gode ud. Problemet med at have sådan noget i huset til når der kommer gæster, er at jeg kommer til at spise det selv 😉 Men jeg vil nu prøve at lave dine nøddebrud. En dag hvor jeg ved at der kommer gæster inden jeg kan nå at spise kagerne selv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *