Insekthotel diy

Havetrenden har de sidste mange år haft fokus på bæredygtighed, økologi og dyrevenlige haver. Selv i offentlige anlæg og haver ses tendensen. Har du fornyligt besøgt vores tyske naboer, springer en tendens virkelig i øjnene! Selv i små landsbyer og midt i storbyerne ses nyindrettede boliger til naturens frie sjæle. Insekthoteller i alle afskygninger pryder stier, haver og kan købes i næsten alle havecenter og på markeder.

Hotellet er bygget i en trægavekasse til vin, hvori der er indrettet værelser til forskellige typer beboer.
Hotellet er bygget i en trægavekasse til vin, hvori der er indrettet værelser til forskellige typer beboer.

I vores velfriserede private haver og offentlige anlæg kan det være en udfordring for insekterne at finde sprækker, huller eller kvas, som de kan søge ly i. For at fremme biodiversiteten i haven kan du med fordel skabe overnatnings- og vinterhi til dens små beboer.

Et hotelbyggeri kan være mere eller mindre prangende og kræve snedkersnilde, hvis det skal udformes som små paladser. Mindre kan sagtens gøre det! Jeg har brugt rammen fra en vinkasse. Men man kan sagtens selv fremstille rammen af brædder eller anvende rammen fra en hvilken som helst trækasse.

En kasse til vin, er par træklodser, søm og materialer til at komme i,- så er man godt i gang!
En kasse til vin, er par træklodser, søm og materialer til at komme i,- så er man godt i gang!
Sav et par træklodser der passer i kassens ramme ud og fastgør dem på bagsiden med et par søm.
Bor huller i klodserne. Gerne tæt så der er flere insekter, der får gavn af dem.
Bor huller i klodserne. Gerne tæt så der er flere insekter, der får gavn af dem.
Fyld resten af pladsen ud med materialer med mange muligheder for at gemme sig.
Mariager som strå, potteskår, bark, kogler er velegnede som insektbilligere.
Mariager som strå, potteskår, bark, kogler er velegnede som insektbilligere.
For at fastholde materialerne i kassen fastgøres kyllingenet på bagsiden af vinrammen. Ønsker du tag på dit hotel, saves yderligere to stykker brædder, der samles og fastgøres på toppen af kassen.
Indret mangfoldigt
Hotellet rum fyldes med forskellige materialer, hvor insekterne kan finde skjul. Her kan kogler, barkstykker, hø og smågrene fra haven fint anvendes. Når hotellet er fyldt, lægges et stykke kyllingnet over det hele for at holde materialerne på plads.Insekthotel_diy.jpg-fil
For et par år siden byggede jeg mit første insekthotel af genbrugsbrædder, der ud over værelser til insekter også indeholder en fuglekasse, hvor der bor en gærdersmutte. B&B inskriptioner på kassen var derfor helt oplagt😊

9 tanker om "Insekthotel diy"

 1. Det er lige en spændende opgave for gør det selv folk.Dejligt at hjælpe vores små venner i naturen.Godt vi har gemt et par gavekasser.🐜🐛

 2. Jeg har længe haft lyst til at bygge et insekthotel til haven, men har desværre ti tommefinger. Her er da et byggeri jeg tør kaste mig over! Dejligt med projekterløsningen som også er for ikke- handymænd og -kvinder!
  Hans

  1. Vi er også meget tilfreds med det enkle i denne model, da sneker-snilde ikke er vores stærkeste side 😊
   Vi har flere ideer til insekthoteller i ærmet – også et der er så nem, at børnene kan lave det.

 3. Det kan da godt være, at man skal til at samle forskellige materialer sammen til sådan et hotel!
  Go’ ide
  Hilsen Solvej

 4. Ja det er jo altid godt at have ting og sager på lager😊 man ved jo aldrig hvornår inspirationen og lysten melder sig. Er i gang med at klippe valmuekapsler af og tænker at de ville være gode at indrette et insektværelse med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *