Dessert-pizza

Når Philip har kammeraterne på besøg, kan jeg altid få smilet frem hvis en dessert-pizza serveres!
IMG_9257
Brug din ynglings pizza-opskrift men til topping bruges Nutella og skumfiduser.
Den opskrift, jeg plejer at bruge til en stor pizza er denne:

25 g gær
2 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
160 g hvedemel
160 g durummel

Sådan gør du:
Bland vand og gær. Salt og olivenolie tilsættes. Efter et par minutter skal det hele æltes med melet. Form dejen til en rund kugle og fugt den med lidt ekstra olivenolie. Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Til dessert-pizzaen:
Bag pizzabunden i ca. 10 minutter ved 250 grader. Der kan med fordel bruges en pizzasten, hvis du har en. Tag pizzabunden ud af ovnen og smør et godt lag Nutella på og top med skumfiduser. Sæt dessert-pizzaen tilbage i ovnen i et par minutter. Når skumfiduserne begynder at blive gyldne og smelte, er pizza’en færdig.
Vi har også prøvet at bruge Mascarpone på dessert-pizzaerne – det giver et dejligt pift.
image

6 tanker om "Dessert-pizza"

  1. Hold da op – næste gang vi skal grille pizza, skal vi da helt sikkert afprøve denne som dessert!
    Sødt og salt – mmmmmh!!!!
    /Pia

  2. Kan sandelig godt forstå at drengene smiler, når der serveres pizza – og så med nutella! Mmmhhhh – man må også kunne komme bær og marcipan på?!
    Vi skal da vist prøve at afprøve dessert-pizza’er!
    Sommer-hilsen fra Solvej

    1. Hej Solvej!
      Tak for alle dine gode ideer! Jeg tror da nok lige, vi skal have afprøvet nogle af alle dine ideer til dessert-pizza’erne!
      Mange hilsner fra Esther og Bit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *