Skøn sommerlig hyldeblomst-likør

Hyldeblomstmasken kommes på et glas og overhældes med en neutral snaps. Og sommeren er sat på flaske!
Hyldeblomstmasken kommes på et glas og overhældes med en neutral snaps. Og sommeren er sat på flaske!
Her på Fyn lader sommeren fortsat vente på sig! Men der er tegn i naturen, der ikke lader sig afskrække af lidt lunkne temperaturer og grå himmel.
Hylden står lige nu med bristefærdige knopper,- og enkelte skærme er sprunget ud! De hvide skærme, der lyser op og spreder deres duft i sommernatten, er umiskendeligt et tegn på, at den danske sommer er her! Varme eller ej!
Blomsterskærmen er rengjorte og klar til at blive anvendt til hyldeblomstsaft.
Blomsterskærmen er rengjorte og klar til at blive anvendt til hyldeblomstsaft.

Snart flokkes vi med kurve under armen, og plukker de skønne hyldeskærme for at lave velduftende og smagfuld hyldeblomstsaft. Derfor får I lige dette velsmagende råd! Smid ikke hyldeblomsterne ud, når du har lavet hyldeblomstsaft. Blomsterkvaserne indeholder forsat både smag og duft, der sammen med det sukker der hænger ved, danner basis for en forrygende hyldeblomst-likør.
Efter 3-4 uger sis blomsterskærmene fra, og likøren hældes på flaske.
Efter 3-4 uger sis blomsterskærmene fra, og likøren hældes på flaske.

Du kan lave en yderst velsmagende sommerlig likør ved at overhælde masken altså de frasorterede blomsterskærme med en neutral snaps. Lad likøren trække ca. 3 – 4 uger i et tætsluttende glas. Herefter sis snapsen og den hældes i en rengjort flaske. Hyldeblomst-likøren er absolut en af årets mest propolære likører. Likøren både smager og dufter af sommer! Skønt at kunne nyde et glas, når efterårets storme raser eller frosten bider.
Du kan finde flere opskrifter på andre snaps her: slåensnaps og påske-snaps

6 tanker om "Skøn sommerlig hyldeblomst-likør"

  1. Jeg kender til hyldeblomst-saft og det er sommerligt og lækkert, men jeg kender ikke til Jeres likør – men det skal da helt sikkert afprøves, for det lyder virkelig lækkert! Garanteret lækker til desserter eller en kop kaffe!
    Sommerhilsener fra Solvej

  2. Uhmmm det lyder som en rigtig tøse-likør! Det skal da prøves, når vi alligevel skal lave hyldeblomstsaft.
    Kh Katrine

  3. Den må også prøves – jeg så hylden var spruget ud på min gåtur med hunden. Næste gang må jeg huske kurven, så jeg kan få plukket til både saft og snaps :0)
    /Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *