Festlig lagkage med rabarberskum og hvid chokolade

Hvert år i begyndelsen af juni inviterer jeg mine søde arbejdsomme kollegaer til rabarberfestival. Festival-konceptets primære formål er hyggeligt samvær samt diverse kager med rabarber som smmenhængskraft.

Rabarber-festival bringer altid glæde og højt humør.
Rabarber-festival bringer altid glæde og højt humør.
Hvert år er denne lagkage et sikkert hit, når kaffen indtages ved bordene i haven.
rabarber_lagkage. JPG-fil
Lagkagebunde:
4 æg
125 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen. Kom massen i en smurt springform (22 cm) og bag ved 200 grader i ca. 30 minutter. Lad den køle helt af før den deles i tre bunde med en skarp kniv.

Rabarberkompot:
300 g rabarberstilke
150 g sukker
1 flækket vaniljestang
Rens rabarberne og skær stilkene i 1 cm. stykker. Læg rabarberne i et smurt ovnfast fad og drys dem med sukker. Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Kom lidt sukker på kornene og gnid med en kniv, så de fordeles i sukkeret. Kom vaniljesukkeret og -stængerne i fadet og rør lidt rundt. Bag rabarberne i ovnen i 15-20 minutter ved 150 grader. Rabarberne skal være bløde men stadig faste i strukturen. Lad kompotten køle helt af og fjern vaniljestængerne.

Fyld:
5 dl fløde
50 g hvid chokolade
50 g mandler

Hak chokolade og mandler i mindre stykker. Pisk halvdelen af fløden og vend mandler, chokolade og rabarberkompot i flødeskummet. Læg rabarber-fødeskummet mellem lagkagebundene. Pisk det sidste fløde og kom et tyndt lag på den øverste bund. Ret det af med en kniv. Kom det resterende flødeskum i en sprøjtepose og dekorer lagkagens side. Pynt til sidst lagkagen med høvlet hvid chokolade eller rabarber-strimler. Disse laves ved at skære lange strimler af en rabarberstilk med en kartoffelskræller. Strimlerne drysses med lidt sukker og trækker i 15 minutter, før de kommes på lagkagen.

4 tanker om "Festlig lagkage med rabarberskum og hvid chokolade"

 1. Det lyder rigtig hyggeligt at samle kolleger og venner til rabarber i alle former.
  En ide andre sagtens kan overtage.

  1. Det er en rigtig hyggelig tradition! Og mine søde kollegaer fortjener at blive hygget om😊 Kan kun anbefale andre at snuppe ideen og holde deres egen rabarberfestival for gode kollegaer, venner eller familie!
   Kh Esther

 2. Hold op hvor ser den lækker ud😍 Den skal på bordet, når familien skal fejre grundlovsdag på fredag! Den passer perfekt i farverne 😊
  De bedste hilsner
  Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *