Babyboom

Netop nu strutter påskeklokker med tykke modne frøstrande under lette blomsterskørter.Sidst i maj er frø kapslerne veludviklet og snart smider påskeklokkerne deres kulsorte frø.Sidst i maj er frø kapslerne veludviklet og snart smider påskeklokkerne deres kulsorte frø. ” width=”3264″ height=”1836″ class=”aligncenter size-full wp-image-1179″ />Næsten dagligt på min haverunde løfter jeg forsigtigt på frøstrande for at tjekke om det er nu det sker for her gælder det om ikke at komme for sendt! Når frøstranden viser tegn på at ville sprække samles de forsigtigt ind før de sorte frø drysser ud på jorden og tabes for den ivrige frøsamler. Nogle med sans for rettidig omhu binder så bomuldsposer rundt om frøstrande så frøene drysser ud i posen når de er klar. Jeg klarer mig som sagt med at kigge ofte og får som regel de fleste sikkert med til plantebordet.
Trikket med påskeklokkernes frø er at de skal sås friske så straks de er høstes kommes de i en bakke med såjord og stilles skyggefuldt. Nu er det kun at håbe på et sandt babyboom når vinteren rinder ud.
Først næste forår pibler de små frøplanter frem i hobetal. Herefter skal de prikles om hver for sig, ompottes et par gange de næste par år før frugten af alle ens anstrengelser viser sig når planen er to-tre år og planten for første gang viser sin blomsterpragt.
Da der er tale om frøplanter kan blomsten afvige både i form og farve i forhold til moderplanen og dens søskende. Endnu en charme ved at frøformer.

Påskeklokke-børn sået sidste sommer er nu klar til at komme i hvert sin potte.
Påskeklokke-børn sået sidste sommer er nu klar til at komme i hvert sin potte.

I år har jeg været så heldig at få en hel del frøplanter af en bekendt der sidste år samlede frø af påskeklokker hos gud og hvermand han kendte hvilket kun øger spænding om hvilke blomster der vil vise sig på de mange blomsterbørn om et par år.Frøplanterne er pottet om i hver sin potte hvilket får dem til at sætte fut i væksten.
Så husk at kig under påskeklokkernes skørter eller gå på frøjagt hos blomsterglade venner og naboer,- og skab dit eget babyboom til næste forår.

3 tanker om "Babyboom"

  1. Skal da ud og kigge under skørterne! Elsker påskeklokker så det er da en god måde at få flere på. Og så skal jeg da holde øje med naboernes også 🙂
    Mvh Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *