Så er det tid til syren-saft!

Rundt om vores grund er der et kæmpe syrenhegn. Lige nu er syrenerne sprunget ud i forskellige lilla nuancer! Et meget smukt syn, som jeg glædes over hvert eneste år. Duften er helt fantastisk, hvorend du er i haven!
I disse uger bliver der flittigt plukket smukke buketter – men i år ville jeg prøve noget nyt, nemlig syrensaft. Opskriften og fremgangsmåden minder meget om hyldebærsaft. Der bliver ca. 3,5 liter koncentreret syrensaft og ca. 17,5 liter færdig, opblandet drik.

Smut og sødt!
Smut og sødt!

Du skal bruge:
40 klaser syrenblomster
2 kg sukker
50 g vinsyre
3 økologiske citroner i skiver
2,5 liter kogende vand
2 spsk atamon.
en skøn duft spreder sig i køkkenet!
en skøn duft spreder sig i køkkenet!

Ryst blomsterne let for insketer. Læg blomsterne ned i et stort fad og tilsæt sukker, vinsyre og citronerskiver. Det kogende vand hældes over og atamon tilsættes. Læg et stykke husholdningsfilm over og stil fadet på køl i ca. 3 dage. Sørg for daglig omrøring. Si saften gennem et stykke lærred eller lign. Hæld saften på rene og skoldede flasker. Hvis du vil undgå atamon, kan saften fryses ned i mindre portioner i stedet.
IMG_0528
IMG_0531

5 tanker om "Så er det tid til syren-saft!"

  1. Hold op det ser spændende ud! Jeg har aldrig hørt om syren-saft før, men det ser let ud at lave! Jeg må vist ud for at finde et godt syrenhegn!
    Rigtig god pinse!
    Hilsen Clara

  2. Har lige lavet både rabarbersaft og rabarbersirup – Gad vide om man kan bruge syrensaften til sirup? Det tror jeg, jeg vil eksperimentere lidt med! Det er en flot farve!
    /Pia

  3. Jeg har lige fundet frem til jeres blog gennem en ven på Facebook! Hvor har I mange gode ideer!
    Jeg har aldrig hørt om syrensaft før – men det ser meget spændende ud!
    Jeg vil bestemt følge Jer fremover!

    1. Det er vi glade for at høre! Altid dejligt med folk der kan finde inspiration på vores blog.
      Vi bliver altid begærede over at blive anbefalet,- og glad for, at I gør det!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *