Skal du med til jernaldermarked i Næsby?

I weekenden er der jernaldermarked i Næsby og det er bestemt et besøg værd. Vi har nu boet nær jernalderlandsbyen i 13 år – og har stort set været til markedet hver eneste år. Vi kommer ofte i jernalderlandsbyen på vores gåture med hunden og jeg har desuden haft flere skoleklasser med til arbejdsdag, når vi i historie arbejder med jernalderen. Det har hver eneste gang været en kæmpe succes!

IMG_8394

Der er masser af underholdning for både børn og voksne
Der er masser af underholdning for både børn og voksne

Baggrund om jernalderlandsbyen:
Jernalderlandsbyen blev startet i 1973 som et projekt for et hold ungdomsskoleelever fra Næsby-Pårup Ungdomsskole. Efter inspiration fra Lejre ønskede man at give de unge en konkret historisk oplevelse. Projektet startede med rekonstruktionen af et mindre jernalderhus fra Lundsgård ved Agedrup, udgravet i 1937-44. Nysgerrige skoleklasser kom af sig selv og besøgte stedet.

Læs meget mere  om landsbyen på hjemmesiden
Læs meget mere om landsbyen på hjemmesiden

3 tanker om "Skal du med til jernaldermarked i Næsby?"

  1. Det er en rigtig spændende og anderledes oplevelse både for børn og voksne. Der arbejdes med bla. Gamle håndværk,drabelige slag mellem bevæbnede krigere,falkoner med forskellige rovfugle og besøg de flotte huse.God tur.

  2. Det er et rigtig spændende sted. Virkelig et besøg værd. Meget lærerigt og autentisk. Kan varmt anbefales

  3. Vikingemarkeder er altid hyggelige. Kender dog ikke til det i Næsby – men kunne nemt forestille mig, at historieundervisningen bliver mere levende ved at flytte undervisningen ud i “virkeligheden”!
    Heldige elever!
    Hilsen Clara!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *