Rabarbersaft

Da jeg forleden dag nåede grøntafdelingen i mit lokale supermarked, mødte jeg en flot opstilling med lækre rabarber. Ikke danske, men alligevel kom de med hjem i kurven, for at jeg kunne fremstille lækker rabarbersaft.
Den hjemmelavede saft er sød og forfriskende, og så kan jeg slet ikke stå for den fantastiske farve! Det er super let at lave rabarbersaft – og kan nemt blive meget vanedannende! En rigtig forårs- og sommerdrik!

Tilsæt evt isterninger eller spæd saften op med danskvand med brus!
Tilsæt evt isterninger eller spæd saften op med danskvand med brus!

Jeg brugte:
1 kg rabarber
400 g rørsukker
1 vaniljestang
saft fra 1 citron
1,7 l vand.

Rabarberne skylles og skæres i skiver. Kom dem efterfølgende i en gryde og tilsæt resten af de øvrige ingedienser. Kog det hele op og lad det koge i 8-10 minutter til rabarberne er helt møre. Lad saften afkøle lidt inden den sigtes gennem en almindelig sigte. Den færdige rabarbersaft kommes på rengjorte flasker.
Den skønne saft opbevares på køl og kan holde sig i omkring 3 uger.

4 tanker om "Rabarbersaft"

 1. Så må jeg på den igen! Bliver så fristet af jeres opskrifter. Fik lavet en portion syrensaft, som meget hurtigt fik ben at gå på! Så nu skal det erstattes med rabarbersaft. Gad vide hvor lange tid det holder😉
  Mvh Katrine

 2. Jeg har aldrig prøvet at lave rabarbersaft før jeg så jeres opskrift. Det var faktisk utrolig nemt!
  Hvorfor har jeg dog ikke prøvet det for længe siden :0)
  Det smager så dejligt!
  /Pia

  1. Hej Pia!
   Godt du fik afprøvet at koge rabarbersaft!
   Vi kan også godt lide, når tingene er lette at få lavet!
   Husk du også kan bruge saften som is her til sommer :o)
   Mange hilsner fra Esther og Bit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *