Pengegave til de jagtglade :-)

I weekenden var vi inviteret til et fantastisk bryllup! Parret ønskede sig penge til en fælles jagtrejse. pengegave_kronhjort_diy.JPG-filPengegaver kan være lidt kedelige, hvis de blot lægges i en konvolut på gavebordet, så hvordan kunne det gøres til en festlig og personlig gave. Efter utallige omveje – ideer der blev fostret og forkastet – nåede vi frem til denne model. Et motiv af en kronhjorte skabt i 10ér og 20ér.
Først fandt jeg et godt motiv på nettet, som blev kopieret op i den ønskede størrelse.kronhjort_pegegave_diy.JPG-fil Delene blev klippet ud, så motivet kunne tegnes op på den sorte baggrund, jeg ønskede til billedet. Næste face er lidt af et puslespil. Jeg lage mønterne op på en kopi ved siden af og fik flyttet rundt, indtil både motiv og antallet af mønter passende. En efter en flyttede jeg mønterne over på den sorte baggrund og fastgjorde dem ved hjælp af lidt “elefantsnot” på bagsiden.kronhjort_pegegave_diy.JPG-fil Det færdige mønt-motiv blev lagt i en skifteramme og pakket smukt ind. Man kan efterligne ideen med mange andre motiver fx fodbold i tier og femmer til konfirmationsgaven eller et havestol-motiv til fødselaren, der ønsker sig nye møbler. pengegave_diy.JPG-fil
Se også ide til pengegave-kransekage
HER

En spand med midsommer-hygge

buket_midsommer.JPG-fil Det er altid dejligt at byde sine gæster velkommen på en hyggelig og indbydende måde. Hos mig sker dette allerede ved hoveddøren, hvor jeg gør lidt ekstra og gerne overraskende ud af blomsterarrangementet. I år blev det denne gamle zinkspand fyldt med vand, flydelys og blomsterhoveder, der tog imod gæsterne ved midsommerfesten. Så er stemningen lagt fra det øjeblik gæsterne står og banker på 🙂buket_midsommer.JPG-fil

Fold en silkeblomst

image
Til sommerens havefester vil disse silkeblomster helt bestemt være en flot dekoration, der får hyggen frem hos gæsterne.

Læg flere lag silkepapir oven på hinanden og fold som en harmonika:
image

Bind et stykke snor om midten for at holde alle folderne samlet:
image

Klip enderne som en bue:
image

image

Læg din begyndende Pom Pom op på højkant og åbn den så silkepapirerne danner en ‘sommerfugl’. Arkene trækkes forsigtigt fra hinanden:
image

Til sidst samles enden og en snor eller et stykke ståltråd bindes om, så den fine silkepapirblomst dannes:
image

image

Sæt evt flere blomster på en krans. Kransen er lavet af et stykke ståltråd, der er beklædt med silkepapir:
20160621_163645

Blomster-flaskepost

Selv på et simpelt hverdagsbord hygger det med en buket blomster fra haven eller grøftekanten. Men når vi rykker ud, glemmer vi ofte dette, fordi vi er omgivet af alt det grønne.flasker_buketter_haven.JPG-fil Gamle mælke- eller sodavandsflasker med et par smukke blomster i skaber en hyggelig og imødekommende atmosfære over buffet- eller kaffebordet.flasker_buketter_haven.JPG-fil Vikl enden af en grov snor rundt om en elastik og sæt den rundt om flaskehalsen. Hæng flasken op i trækronen eller i parasollen, hæld vand i og pynt med blomster. Hæng gerne flere flasker sammen i lidt forskudte højder, så effekten forstærkes.

Flasker med blomster kan også fastgøres til en hasselkæp, der er stukket ned i jorden og danner en smuk blomsterallé, der leder gæster på rette vej. Spids hasselkæppen til i den ene ende med en økse, så den er lettere at stikke i jorden. Sæt et par elastikker på flaskens mave og bind den godt fast til kæppen to steder ved at vikle snoren flere gange stramt rundt om flaske og kæp. Elastikken sikrer, at snoren ikke glider af flaskens glatte overflade.

Bag en dannebrogs-kage til Valdemarsdagen den 15. juni

Der skal kage til!
lagkage_opskrift_dannebrog.JPG-fil
Bag en Dannebrogskage til at fuldende den perfekte Valdemars-dag.
Firkantede lagkagebunde
Ingredienser:
3 æg
100 gram sukker
100 gram hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør dejen ens. Kom dejen i en bradepande (33×38 cm.) med bagepapir og fordel den ensartet. Bag lagkagebundene i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Lad bunden køle af og del den herefter med en kniv i 2 lag.
Jordbærmousse
Ingredienser:
500 gram friske jordbær
100 gram sukker
Korn af ½ vaniljestang
2,5 dl piskefløde
4 blade husblas
Kom jordbærrene i en gryde sammen med sukker og lad det simre i 10 minutter ved svag varme. Blend det evt. lidt og lad det køle lidt af.
Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, knug vandet fra og rør dem i jordbærgrøden indtil de er helt opløst. Stil grøden i køleskabet. Den skal blive koldt, men må endelig ikke stivne helt. Pisk fløden og vend jordbærgrøden i. Kom jordbærcremen mellem kagebundene og lad dem gerne trække et døgns tid i køleskabet. Stryg et tyndt lag flødeskum på toppen af kagen og placer friske, rengjorte jordbær, så de danner det røde i et dannebrogsmønster. Kom resten af fløden i en sprøjtepose og udfyld det hvide i dannebroget med små flødeskumstoppe. Dekorer lagkagens sider på sammen måde. Rigtig god fest!!!
Find fremgangsmåden på diy- flag her:avispapirs-flag og hama-flag

Rabarber-shots

Sidste år fik jeg en fantastisk opskrift på rabarber-shots, som da straks skulle afprøves. De søde, syrlige og knaldrøde shots har været et hit hos venner og familie, så en ny portion blev sat over i går.shots_rabarber_opskrift.JPG-fil
1 kg vinrabarber snittes i små stykker og kommes i et glas.
Tilsæt 300 gram sukker og en flækket vaniljestang.
Kom en flaske neutral snaps eller vodka over og sæt låg på.
Lad det trække 4 uger. Ryst gerne glasset undervejs.
Si væsken fra og kom den på en flaske.

Find flere opskrifter med rabarber her:Smulderdejstærte , rabarbersaft, muffins og lagkage

Perleflag-fabrikken

Frem med hama-perlerne, perlepladen og strygejernet!flag_hama_diy.JPG-fil Saml familien og sæt en større flagproduktion i gang.flag_hama_diy.JPG-fil Flagene har utallige anvendelsesmuligheder alt efter årstiden og familiens mærkedage. Hæng dem på juletræet i december, på fødselarens stol ved morgenbordet eller i træerne til havefesten. Man kan eksperimentere med flagenes farver og design. Lav pastelfarvede flag til at fejre forårsjævndøgn, bolsjestribede flag til sommerens farverige begivenheder eller prikkede, når bjergtrøjen i Tour de Franch vindes af netop din favorit. flag_hama_diy.JPG-fil
Det er ganske hyggeligt at eksperimentere med flag i forskellige farver og design. flag_hama_diy.JPG-fil
Se også vores bud på diy-flag: flag i avispapir og avisflag med bånd

Flag-upcycling

En helt enkel og uprætentiøs måde at fremstille sine egne flag på er, at male en avisside rød med vandfarve så teksten ses gennem farvelaget. Lad siden tørre. Flag_flagranke_diy.JPG-FIL Lav en skabelon af et splitflag i karton i den ønskede størrelse. Fold den malede avisside dobbelt og tegn flaget op med blyant. Klip det ud. Klip en hvid papirstrimmel ud og lim den på flaget, således at det danner flagets hvide kryds. Flag_flagranke_diy.JPG-FIL Man kan evt. erstatte papirstrimlen med et hvidt bånd. Læg en snor, der hvor flaget foldes, og sæt den fast ved at lime flagstykkerne oven på hinanden. Ønsker du at lave en flagranke, limes flagene på en lang snor. Brug flagene på gaver eller over bordet ved festlige lejligheder.Flag_flagranke_diy.JPG-FIL