Afslut med et japansk øje

image
I vores nyeste artikel har vi skrevet om, hvordan du kan lave dine egne plantestativer til havens mange stræbere. Man kan lave en meget smuk samling på de grene, man anvender til stativerne ved hjælp af et såkaldt japansk øje. Her får du en fotogennemgang af fremstillingen af et japansk øje. Det ser måske meget fancy og besværligt ud, men det er ganske enkelt at lave, når blot man husker at anvende en bøjelig pilekvist (helt firske pil eller pil der har ligget i vand, kan bruges). Husk at øjet skal være fladt, så pilen skal lægge ved siden af sig selv!
image
1: find en lang bøjelig pilekvist og læg rodenden på, der hvor samlingen skal være.pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
2: bøj nu pilekvisten ned under det emne, der skal samles. Forsæt hele vejen rundt så pilen kommer op på modsatte side.pileflet_plantestativer_diy.JPG-fil
3: drej pilekvisten rundt om dens egen rodende og returnere pilen samme vej, som den kom fra.pileflet_plantestativer_diy.JPG-fil
4: drej atter pilekvisten rundt om rodenden og forsæt på sammen måde, indtil næsten hele kvisten er opbrugt.
5: stik det tynde pilestykke, der er tilbage ind unde øjet, og fastgør den mellem to pilestykker. Den skal herved låse sig selv.
image

Løftebringende indbyddelse

Står du og mangler en ide til en festlige indbydelse til sommerfesten, børnefødselsdagen eller noget helt tredje, kommer her et bud på en, der bringer løfte om iskold nydelse!
indbydelse_is_sommerfest.JPG-fil
Tegn en trekant på et stykke brunt karton. Lav en halvcirkel øverst på “vaflen” og klip den ud. Form 5 “iskugler” i silkepapir og lim dem på halvcirklen. Dekorer isen med røde strimler af silkepapir som syltetøj og afslut med lidt sammenkrøllet hvidt silepapir som guf.indbydelse_is_sommerfest_diy.JPG-fil Afslutningsvis tegnes med blyant harlekinmønster på vaflen. Så er der kun tilbage at skrive invitationen på forsiden af vaflen. Hvem har ikke lyst til at komme til sådan en sommerfest? 🙂
indbydelse_is_sommerfest_diy.JPG-fil

Flet dekorative klatrestativer til havens stræbere

Pil til flet
Når man anvender pil til fletprojekter, der skal være i berøring med jord, er det vigtigt, at pilekvistene er tørre, ellers begynder de at slå rødder og gro. Høstet og tørret pil kan købes hos forskellige forhandler på nettet. For at den tørre pil ikke skal knække, når den anvendes til flettearbejdet, skal den lægges i vand i en uge udendørs i et kar. Dette gør pilen smidig og fleksibel at anvende.

Flettet pilekuppelpileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
Til en flettet pilekuppel skal anvendes tre par pileviste. Læg pilene parvis således at den tykke ende på den ene pil ligger ved siden af makkeres tynde ende. Klip dem til i længden. Stik pileparret ned i en potte med jord og bøj det forsigtigt over med pottens modsatte kant og stik enderne ned i jorden. Gør det sammen med de to andre pilepar og fordel dem i potten. Saml kuplen ved hjælp af enkle pilekviste der skiftevis flettes bagved og foran de pilepar, der er i potten. Flet pilekviste ind i kuplen på kryds og tværs indtil den er stabil og harmonisk. pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
Pilekuplen kan også flettes direkte i jorden og anvendes som staudestøtte for fx pæoner, så de ikke så nemt lægger sig ned, når de store blomsterhoveder springer ud. pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil

Flet et pilespirpileflet_plantestativ_diy.JPG-fil
Stik fem pilekviste i en potte med jord med de tykke ender nederst. Saml grentoppene med et stykke snor eller afslut med et japansk øje (find fremgangsmåden på bloggen). Disse pile kaldes stager. Find tre lange, tynde pilekviste som skal anvendes som fletpile. Stik den tynde ende af pilen ind i et mellemrum mellem to stager nederest på spiret. Læg herefter en pil ind i det næste mellemrum. Til sidst lægges tredje pil ind i mellemrummet lige herefter.pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil Nu skal der flettes ved at føre første pil forbi to stager og bag den tredje stage. Tag nu den anden flettepil og før den foran to stager og bag den tredje. Det samme gøres med den sidste flettepil. Processen gentages herefter, indtil fletpilene er ”brugt” op.pileflet_plantestativ_diy.JPG-fil På samme måde kan man tilføje flere flettede bånd højere oppe på pilespiret, hvis man ønsker dette.

Simple klatrestativer af hasselgrene DIY

Har du sået ærteblomster eller købt en smuk klematis på din lokale planteskole, men ikke lige kalkuleret med hvor de skal plantes, kan du give dem en køn og dekorativ placering i en krukke sommeren over. Flere steder kan man købe plantestativer i pil eller jern med mere eller mindre finurlige krummelurer og varieret kvaliteter. I stedet for at købe kan du selv skabe dine egne klatrestativer af hasselgrene og pilekviste.plantestativ_hassel_diy.JPG-fil

Keep it simple-hasselstativ
En hurtig, køn og enkel måde at lave et klatrestativ på er ved hjælp af 4-6 hasselgrene og en rulle bast snor. Find en potte der passer i størrelse til stativet. Hvis stativet er i en vis højde, skal potten være tilsvarende stor ellers vælter den, når det blæser lidt. Kom jord i potten. Stik hasselgrenenes tykke ende ned i potten, så de står med sammen indbyrdes afstand. plantestativ_hassel_diy.JPG-filSaml grenenes topender og bind dem sammen med lidt bast snor. Fastgør enden af bast snoren nederst på en af de fire hasselgrene og vikl snoren rundt om alle grenene i en spiralform. Fastgør snoren undervejs ved at vikle den en enkelt gang rundt om hasselgrenen, når den passeres. Denne type klatrestativ er også velegnet til at stikke direkte i jorden.plantestativ_hassel_diy.JPG-fil

På rad og række
Lav et klassisk cottengarden-klatrestativ til urtehavens bønner eller græskar ved at stikke en lang række hasselgrene i jorden og matche dem med en tilsvarende række lige overfor. Saml hasselgrenes ender parvis overfor hinanden med snor og flet herefter en lang hasselgren for og bag rækken af hasselgrene forneden på rækken. Flet ligeledes en gren ind foroven ca. 10-20 cm under snor samlingen. Gør det samme på den anden side af stativet.

Fjollede fugle på lærredet

Har du en drøm om at begynde at male eller mangler du inspiration til nye motiver og tekniker, kan vi anbefale dig at kigge forbi wepaint.dk. Her kan du købe malerkurser, som trin for trin fører dig gennem den kreative proces. Lige nu har de et nyt kursus, hvor du kan få inspiration til at male skønne, fjollede fugle.
Vi har haft mulighed for at afprøve deres kurser og de er en stor hjælp og inspiration til at nå fra ide til færdigt maleri. Tjek dem ud!!!
Fjollede Fugle Malekursus wepaint.dk (1)
Bliv forårsfjollet og mal Fjollede Fugle med wepaint.dk, og lær anderledes metoder, når du starter et maleri.
Malerkurset koster kun 250,-. Du får en trin for trin vejledning, der guider dig sikkert gennem maleprocessen, du lærer mange forskellige spændende maleteknikker og får tips undervejs.

De to dygtige damer baf wepaint.dk
De to dygtige damer bag wepaint.dk

Køb malerkurset HER

Læs mere om wepaint.dk HER

Smuldredej med rabarber

rabarber_kage.JPG-fil
Så er de første rabarber klar til høst i haven. Det betyder, at denne klassiker, hvis grundopskrift kan anvendes til stort set alt slags frugt alt efter årstiden, er på vej i ovnen.

Dej:
100 g margarine
2 dl mel
1 dl sukker
Frugt (i dette tilfælde rabarber) i ca. 1,5 cm. højde i en tærteform
+ 2-3 spsk sukker til at drysse frugten med

Rens og snit rabarberstilkene i 1 cm. stykker. Kom dem i et smurt tærtefad. Drys med sukker. Kom margarine, sukker og mel i en dejskål og smulder det godt sammen med hænderne. Det skal ikke blive en fast masse. Kom smulderdejen over rabarberne og bag kagen i ca. 30 minutter ved 200 grader.

SONY DSC
SONY DSC
Få flere opskrifter med rabarber HER, HER og HER

Blomster-frådseri

Der er ikke mange blomster, som jeg under mig selv at frådse af i rå mængder i buketter. Syrener er undtagelsen, der bekræfter reglen! syren_buket.JPG-FIL De gror i stort set alle de levende hegn omkring mit hjem og selvfølgelig også i haven. Så når det er syrentid, er alle vaser fyldt op og huset dufter af maj.syre_buket.JPG-FIL
I år er det ikke kun i vaserne indendørs, der er syrener, men også en gammel zinkspand ved hoveddøren er fyldt til randen med en duftende velkomst til alle, der lægger vejen. Og jeg er vild med effekten!!!
Kan du som jeg ikke få nok af syrener i denne tid, er det nu, du skal lave en portion syrensaft.

Smut og sødt!
Smut og sødt!
Du kan finde opskriften lige HER

En kransekage af en-kroner


Det kan ind i mellem virke lidt kedeligt, at skulle give en pengegave. Sådan havde jeg det også til Philips konfirmation – men han ønskede sig kun penge, så han få et længe ventet ønske til at gå i opfyldelse.
For det hele ikke skulle være telegrammer, tog jeg i banken og fik købt en MASSE en-kroner: Der skulle nemlig laves en kransekage med en-kroner.

Det skal du bruge:
Jeg har brugt omk 350 mønter i alt.
Oasis-kegle ca 23 cm i højden.
En lille pose HAMA-perler.
Ståltråd.

Keglen har jeg pakket ind i stanniol, inden jeg fremstillede pengekransene. Kransene bliver fremstillet af et stykke ståltråd, hvor HAMA-perler og mønter skiftevis bliver sat på ind til antallet passer omkring oasis-keglen.
image
Der er til denne kransekage brugt 10 kranse i følgende fordeling:
53 – 47 – 44 – 40 – 37 – 33 – 30 – 27 – 23 – 19 mønter – men man er nødt til at prøve sig lidt frem.

På toppen af kransekagen blev selvfølgelig sat en figur af en konfirmand.
image