Kom ud og leg! Dåsestylter diy

Her sidst i marts har de lyse timer overhalet de mørke, uret er sat frem til sommertid og havemøblerne ligeså. Endnu et sikkert tegn på forårets komme er, at salget af sjippetove, bolde og elastikker stiger, for nu skal børnene ud på fortove og pladser for at lege i den livgivende forårssol. Brug et par hyggelige timer sammen med børnene på at lave deres egne legesager så som dåsestylter.

Forårstid er lig med leg udendørs i solen.
Forårstid er lig med leg udendørs i solen.

Dåsestylter DIY
Lav et sæt stylter i begynderhøjde så de yngre børn kan lære balancens kunst, før de kaster sige ud i at gå på de højere af slagsen.
Det skal du bruge:
To tomme konservesdåser
Boremaskine/søm og hammer
Reb/snor
Evt. maling
Bor hul i dåsen eller bank et søm i til  snoren.
Bor hul i dåsen eller bank et søm i til snoren.

Rengør de tomme dåser og bor to huller over for hinanden lige under bunden. Klip to stykker reb til så det passer i længden til den person, som stylterne er tiltænkt. Kom rebets ender gennem hullerne i dåsen og bind dem sammen med en solid knude. Lad evt. børnene dekorere deres dåsestylter med maling.
Klar, parat, gå!!!
Klar, parat, gå!!!

Påske-dessert

påskebillede
Denne påskedessert skal jeg have lavet i løbet af i dag. Hvor opskriften stammer fra, ved jeg faktisk ikke – den har efterhånden ligget håndskrevet i skuffen med forskellige opskrifter i et del år. Nu har jeg efterhånden lavet den nogle gange og den er super som afslutning på en god påskefrokost. Den søde og syrlige kage vil friske op og runde en hyggelig dag af. En cheesekage med et twist af lime. Frisk og uimodståelig.

Denne kage skal fremstilles dagen før den skal bruges, da det kræver et ophold i køleskabet i flere timer for at blive ordentlig afkølet.

Det skal du bruge:
2 ruller Oreos-kiks
40 g smeltet smør
300 g hvid chokolade
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 g mascapone
200 g creme fraiche 18%
2 limefrugter (saft og skal)
1 ½ dl piskefløde

Lime-sirup:
1 dl sukker
1 dl limesaft

Begynd med at smelte den hvide chokolade over et vandbad ved svag varme. Stil den efterfølgende til side. Oreos-kiksene skal knuses og blandes med det smeltede smør. Kikse-blandingen trykkes godt ned i en smurt springform, med en diameter på 24 cm.
Æggeblommerne hældes i en skål og piskes til massen er lys og skummende.
Mascapone, creme fraiche, limesaft og limeskal røres i. Piskefløden piskes i en skål for sig og vendes herefter i mascaponemassen.
Tilsæt den smeltede, hvide chokolade og efterfølgende hældes massen over kiksebunden. Sæt på køl.
Imens laves lime-sirup. Sukker og limesaft hæles i en gryde og bringes i kog. Lad massen simre i ca. 4 minutter ved lav varme. Hæld siruppen over cheesekagen og stil på køl igen. Siruppen giver kagen en blank og smuk overflade.

Inden serveringen drysses kagen evt. med lime strimler eller kandiseret appelsin.
FullSizeRender

Bag et lam 🐑

Min søster kender min passion for årstidernes karakteristika,- også de lidt skæve og sjov af slagsen. påske_bage_lam.JPG-FIL Hun har foræret mig denne bageform købt i en tysk isenkræmmer i Heidelberg.påske_bage_lam.JPG-FIL
Der er den en bageform, der anvendes i påsken. påske_vage_opskrifter.JPG-FIL
Jeg skal lige have støvet mit tyske af, og så skal opskriften og formen afprøves her i påsken.

Nyhedshøns DIY

image
Påsken står for døren, og den store æggejagt er gået ind. Der er klippet gækkebreve, pyntet med vintergækker og håb om at ens identitet forbliver sløret så længe, at man kan kræve et påskeæg i bytte. Hønsenes æg med solgul blomme er for længst byttet ud med sødere erstatninger i chokolade og marcipan. Men høns og kyllinger indgår stadig som et dekorativt element i påskes dekorationer.

Høns med nyhedsstrimler
Med den forestående højtid i mente sætter vi denne uge gang i produktionen af høns. Hønsefremstilling er en sjov og kreativ aktivitet for både børn og voksne at samles om. Lav gerne flere høns der kan byde påskegæsterne velkommen til påskefrokosten eller den årlige æggejagt i haven.
Det skal du bruge:
Karton
Limstift
Limpistol
Aviser
Øjne (kan evt. males på eller laves vha. perler)
image
Fold et kræmmerhus i hvidt karton. Vi har anvendt karton i A3 størrelse, hvilket giver en høne på ca. 30 cm i højden. Man kan variere hønsenes størrelse alt efter hvilken størrelse karton, man anvender til kræmmerhuset. Riv lange strimler i avis. Bøj strimlen så den ligger dobbelt og lim den på kartonkeglen ca. 2 cm fra bunden. Lim endnu en dobbelt avisstrimmel på keglen lige ved siden af den første. Forsæt med at lime avisstrimler hele vejen rundt om keglen i samme højde. Når man er nået hele vejen rundt om keglen med det første lag, tilføjes næste lag ca. 2 cm højere oppe på keglen. Avisstrimlerne limes på, så de ligger forskudt i forhold til det foregående lag på samme måde som teglstenene på et tag. Forsæt med at tilføje lag efter dette princip indtil du når toppen af keglen.
Klip avisstrimlerne til i længden så den øverste strimmel klippes ca. 1 cm kortere end den bagvedliggende. Strimlerne må gerne variere lidt i længden i forhold til hinanden, da dette giver et mere naturligt og pjusket udtryk.
Klip to lange strimler i farvet karton og fold dem som mussetrapper. Lim dem på bagsiden af kartonkeglen. Klip en kam i rødt karton og anvend samme form til hønsefødderne. Lim fødderne på mussetrappernes ender. De to ens stykker, der bruges til hønekarmen, lægges sammen og limes foroven. Lim med limpistolen karmen fast på toppen af keglen og saml siderne.
Klip en strimmel i rødt karton. Tilpas den i længden og klip den som en spydspids i begge ender. Lim de to ender sammen lige der hvor de begynder at spidse til. Lim den efterfølgende fast på keglen som næb.
Lim øjnene på med limpistolen.
Ønsker man en hale på hønen, fremstilles denne af tre kartonstrimler, der rundes, samles og limes på.
image
Mini-høns med mange muligheder
Pift påskebordet op og anvend hønsene som borddekoration. Mini-høns fremstilles efter sammen princip som de større høns blot med en mindre kegle som grundform. Sæt mini-hønsene i en æggebakke med fx blomster og chokoladeæg. Dekorationen vil være et sjovt og anderledes indslag på bordet og bringe glæde hos hver en gæst. Brug desuden hønsene som en personlig værtindegave. Læg lidt træuld i en kurv med fx chokolade eller en flaske, sæt en nyhedshøne i og pak gaven smukt i cellofan og forårsfine bånd.
image

Får i garnrester diy

I sommers så jeg i en butik på Færøerne nogle skønne får lavet af noget af øernes fantastiske uld. Fårene har rumsteret i hovedet lige siden men aldrig nået længere før nu. I går satte jeg mig for at prøve at eksperimenter mig frem til en fremgangsmåde, og det er blevet til denne enkle diy i anledningen af påsken.
får_diy_påske.JPG-fil
1. Klip en cirkel i karton. Jeg har brugt en taperulle at tegne efter, da størrelsen efter min mening er perfekt. får_diy_påske.JPG-fil
2. Tegn og klip to ens fårehoveder ud i sort karton. Tegn øjne på med Posca-tus.
3. Lav en lille garnrulle og vikl garnet rundt om cirklen. Lim enderne fast på kartonen med en limstift.får_diy_påske.JPG-fil
4. Lav en lille garnvikel til fårets pandehår. Bind den sammen på midten og klip enderne op. Lim den på fårehovdet.
5. Stik forsigtigt en uldtråd ind under en af de viklede tråde på cirklen og saml den til en løkke til ophæng.
6. Lim et fårehoved på hver siden af cirklen.får_diy_påske.JPG-fil
7. Klip to ens lidt afrundede ben i sort karton. Spids dem lidt til i den ene ende og kom lim på. Stik dem forsigtigt ind mellem trådene på cirklen.

Gå på jagt i garngemmerne og lav får i lige de farver der passer dig.
Gå på jagt i garngemmerne og lav får i lige de farver der passer dig.

Jeg har hængt fårene på nogle grene i stuen. Synes selv de er helt perfekte i den sammenhæng! får_diy_påske.JPG-FIL
God fornøjelse hvis du får lyst til at kaste dig ud i fåre-fremstilling 🙂

Påskeideer på stribe

Vi har samlet vores kreative påskeideer her, så du let kan finde inspiration til lidt påskehygge for hele familien.
Fremgangsmåden til filtede får

Flokke af filtet får på græs. Kan det blive mere forårsagtigt!
Flokke af filtet får på græs. Kan det blive mere forårsagtigt!

Lav Snørklede påskeæg
Færdig æg lige til at hænge på grenene.
Færdig æg lige til at hænge på grenene.

Pynt et Et betonæg
vidunderlige_årstider.JPG-fil
Æg med poesi
Poetiske gække vers skrevet med tush på æg støbt i gips.
Poetiske gække vers skrevet med tush på æg støbt i gips.

Lav æg med lys i
Æggeskaller med støb-selv lys og skaller med morgenavisen. Enkel pynt til påskebordet.
Æggeskaller med støb-selv lys og skaller med morgenavisen. Enkel pynt til påskebordet.

Håber du blev inspireret! Du kan finde flere ideer til påsken under PÅSKE i sidebaren.