Påsken i støbeskeen

Vi er så småt gået i påske-mood. beton _ æg _ diy.JPG-fil Påsken falder tidligt i år, så samtidig med at jeg fik ryddet lidt op udendørs, fandt jeg mine skattede betonæg fra sidste år frem og lavede et par små stilleben med forårsfornemmelser.beton_æg_diy.JPG-fil
Jeg fik sat lidt nye betonæg over ved samme lejlighed. Dem kan man bare ikke få for mange af! De er så dekorative at pynte op med både inde og ude. Er du som jeg heldig af kende nogen, der har gæs, kan du måske få nogle af de første gåseæg, som alligevel bliver sorteret fra. De er absolut skattene i min samling.
HER kan du se hvordan du støber æg.

Nyudklækkede betonæg klar til at dekorer med ude og inde.
Nyudklækkede betonæg klar til at dekorer med ude og inde.

Dumle-chokoladekage

image
En perfekt kombination af Dumle karameller og toner af mørkchokolade. Den cremede topping sammen med chokoladekagen giver en himmelsk smag! Men pas på – den kan være vanedannende!!!

Ingredienser til en lille bradepande str 22×30 cm:
150 g smør
100 g mørk chokolade
120 g Dumle karameller (svarer til en pose)
4 æg
2 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 ½ dl mel

Dumle-karamel-topping:
2 spsk piskefløde
120 g Dumle karameller
100 g smør
5 dl flormelis

Smør, chokolade og Dumle karameller smeltes i en tykbundet gryde ved svag varme. Sørg for at røre rundt til massen er jævn. Lad efterfølgende massen køle lidt af.
Æg og sukker røres sammen i en skål. Tilsæt herefter den lune chokolademasse lidt ad gangen under konstant omrøring. Vaniljesukker og hvedemel tilsættes og røres til dejen er jævn.

Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir.
Chokoladekagen bages i ca. 35 minutter ved 175 grader.

Dumle-karamel-topping:
Fløde og Dumle karameller kommes i en tykbundet gryde og smeltes sammen ved svag varme.
Pisk smørret til det bliver blødt og tilsæt den smeltede karamelblanding. Pisk efterfølgende flormelis i massen lidt ad gangen ind til den får den ønskede konsistens.
Smør Dumle-karamel-toppingen ud over den afkølede kage.
Lad kagen stå på køl indtil den skal serveres.
image
TIP: Kagen med glasur kan fryses

SKUDDAG – en dag til selvforkælelse

I dag er det skuddag. En ekstra dag som hvert 4. år skydes ind i kalenderen for at få tiden til at gå i hak. Sådan en dag skal bruges til noget særligt, så hvorfor ikke bruge den til lidt selvforkælelse 🙂
vimpler_diy.JPG-FIL
Her får du lige tre ideer!
Lav brusende badebomber til trætte fødder.

Skønne badebomber til trætte fødder.
Skønne badebomber til trætte fødder.

Bag lækre mini kikse-kager
Uhmmm... kiksekage
Uhmmm… kiksekage

Bryg en omgang ingefærshot mod forkølelse og snue.
Sund og sur - ingefærshot mod forkølelse.
Sund og sur – ingefærshot mod forkølelse.

Endnu en perlefugle til samlingen

En trofast følger har sendt denne fugle i hama-perler, som hendes søn har kreeret frit efter Lademanns fuglebog, efter han havde bygget vores modeller. fugle_hama-perler_diy.JPG-fil Kan du gætte hvilken fugl Benjamin har bygget? Jeg havde den i første gæt 🙂 Det er selvfølgelig den lille topmejse, der har stået model. Tak fordi vi må vise den her på bloggen, Benjamin! Du kan finde modeller og inspiration til perlefugle HER

Mirabelle – du trofaste

Mens vi venter på at naturen selv holder blomsterfest, må vi snyde os til den indendørs😊

Mirabellen blomster først om en god måned, men vi behøver ikke vente så længe...
Mirabellen blomster først om en god måned, men vi behøver ikke vente så længe…

Jeg har tre træer i min have, der trofast år efter år,- fra først i januar til midt i april, lever grene til mine vaser. Hver gang forundres jeg over, hvor smukt og poetisk knopperne udvikler sig i stuens varme. I dag har jeg hentet et nyt bundt mirabellegrene ind.
Efter et par timer i varmen kan man ane den første blomst på spring.
Efter et par timer i varmen kan man ane den første blomst på spring.
Her midt i februar er knopperne godt opsvulmede, og får træet til at se ud som om, det kan blomster hvert øjeblik, det skal være. I stuens varme vil knopperne udvikle sig med lynets hast og blomster i løbet af få dage. mirabelle _ grene_drivning.JPG-fil

En anden vinter-yngling er krisbærkornel, som jeg ligeledes har plukket grene ind af siden først i januar. Nu lyse den allerede op udendørs med sine små gulgrønne duske på nøgne grene.

Krisbærkornel kan let drives i blomst fra først i januar.
Krisbærkornel kan let drives i blomst fra først i januar.

Det sidste træ kan vel næppe kaldes for en vinter-yngling, da knopperne er svære at drive i blomst indendørs før i begyndelsen af marts. Men så lever grenene også en grand final, når de store, smukke og graciøse magnoliablomster folder sig ud!

Er du også vild med at fylde vaserne op her i de mørke måneder, kan jeg virkelig anbefale at plante den treenighed i din have!

Perlefugle diy

Dagslængden er nu tiltaget med 2 timer og 34 minutter, og det skaber heftig aktivitet hos havens fugle. Snart er mejserne i gang med deres første kuld unger, mens solsortehannen melodisk kræver sit territorium fra granens høje top.fugle_hama-perler.JPG-FIL Det er tiden med fuglesang i luften og perlefugle på nøgne grene i vasen.

Perlefugle på grene fra kirsebærkonel
Perlefugle på grene fra kirsebærkonel

Dekorer grenene fra haven med fugle fremstillet i hama-perler for at forstærke forårsfornemmelsen. Tag fuglebogen frem og byg din egen fugleversion på pladen ud fra billedet eller gå mere systematisk til værks ved at tælle dig frem via fotoserien her i artiklen. Her er til mange hyggelige, kreative timer sammen med børnene, der lige nu nyder vinterferiens frihed. hamaperler_fugle_diy.JPG-filNår fuglen er bygget færdig, lægges et stykke bagepapir over den, og perlerne smeltes forsigtigt sammen ved at stryge med et varmt strygejern. Vend perlerne af perlepladen og stryg ligeledes på bagsiden. Bind en snor i fuglen og hæng den op.
Du kan finde tips til drivning af grene HER
musvit
musvit
rødkælk
rødkælk
bogfinke
bogfinke
solsort
solsort
rødkælk version 2
rødkælk version 2
dompap
dompap

hamaperler_fugle_diy.JPG-fil

Inspirationen til de fine perlefugle stammer fra denne skønne blog Kreauglen. Tjek den ud!!!!

Find Foråret

Snart myldrer det frem med de første rigtige forårstegn i naturen. Er man heldig kan man allerede nu høre lærken slå sin trille og spotte den første bly viol under hækken. viol_vidunderligeårstider.JPG-filOBS NATUR kan du downloade et skema, hvor du kan påføre datoen for, hvornår du først ser forårstegnet. En oplagt mulighed for en lille indbyrdes konkurrence i familien eller udfordr villavejens beboer i en venskabelig dyst på naturviden.
Læs om forårets dyr og planter på OBS NATUR via linket HER og download en fin plakat med registrerensskema ligeledes fra OBS NATUR HERforår_find.JPG-fil

Lækre og sunde muffins!

imageHavregrød som muffins – det er blevet et rigtig hit herhjemme og de sidste uger, er der blev bagt en masse – og spist en masse :0) De har en god konsistens og en skøn smag. Opskriften fik jeg af Camilla fra Cups4Cakes.dk

De er lækre både lune og kolde. Vi har brugt dem som morgenmad, i madpakken – eller bare som et lækkert mellemmåltid.

Det skal du bruge til 12 stk:
6 dl. havregryn
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
2 knivspids fint salt
2 æg
3 dl. mandeldrik/ jeg har bare brugt almindelig mælk
2 groftrevet æbler – 200 gram revet vægt
6 spsk. honning/sirup

Havregryn blandes med bagepulver, salt og kanel.
I en anden skål blandes æg, mandeldrik, groftrevet æble og honning. Efterfølgende røres havregrynsblandingen i.
Blandingen skal nu stå i 5-10 minutter. Fordel blandingen i muffinsformene og drys med ønsket topping. Hvis du bruger blåbær trykkes de lidt ned i havregrødsmassen.
Bages ved 180 grader ved almindelig varme i ca. 25 minutter.
image
TIPS:
Du kan nemt variere smagen.
I den ene portion kom jeg også revet gulerod i og i en anden prøvede jeg at komme most banan og lidt hakket, mørk chokolade i. Begge dele smager skønt!
Til topping har jeg brugt hakket mandler og blåbær

Kæmpefastelavnsris

Sæt kulør på februar med farverige uldtotter på nøgne grene og skab dit eget kæmpe fastelavnsris til glæde for folk og fugle.
fastelavnris_diy.JPG-fil
Fold små uldtotter og vikl en tynd ståltråd omkring den ene ende, så de danne små duske. Find et træ eller en busk i haven og bind uldtotterne på de nøgne grene. Ud over at være et farverigt indslag på en ofte grå årstid nyder havens småfugle også godt af arrangementet. De er begyndt at samle redematerialer og kan ikke stå for muligheden for at anskaffe et farvestrålende væg til væg- tæppe i havens mange redekasser. Det er sjovt at følge deres kamp om at trække ulden ud af totterne, så placer gerne fastelavnsriset tæt ved husets ruder.