Dessert-pizza

Når Philip har kammeraterne på besøg, kan jeg altid få smilet frem hvis en dessert-pizza serveres!
IMG_9257
Brug din ynglings pizza-opskrift men til topping bruges Nutella og skumfiduser.
Den opskrift, jeg plejer at bruge til en stor pizza er denne:

25 g gær
2 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
160 g hvedemel
160 g durummel

Sådan gør du:
Bland vand og gær. Salt og olivenolie tilsættes. Efter et par minutter skal det hele æltes med melet. Form dejen til en rund kugle og fugt den med lidt ekstra olivenolie. Lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Til dessert-pizzaen:
Bag pizzabunden i ca. 10 minutter ved 250 grader. Der kan med fordel bruges en pizzasten, hvis du har en. Tag pizzabunden ud af ovnen og smør et godt lag Nutella på og top med skumfiduser. Sæt dessert-pizzaen tilbage i ovnen i et par minutter. Når skumfiduserne begynder at blive gyldne og smelte, er pizza’en færdig.
Vi har også prøvet at bruge Mascarpone på dessert-pizzaerne – det giver et dejligt pift.
image

Stikkelsbærfool – såre enkel sommerdessert

Smuk, smagfuld og sødmefuld! Alt dette med kun tre ingredienser.
Smuk, smagfuld og sødmefuld! Alt dette med kun tre ingredienser.

Til to glas:
250 g stikkelsbær
100 g sukker
2 dl fløde
evt vanillesukker

Nu bugner stikkelsbærbuskene med skønne bær, og der bliver plukket i spandevis til fryseren. Når høsten er i hus, står den på verdens nemmest desserter; stikkelsbærfool, som et en af husets ynglingsdesserter i højsommeren.
Kog de rengjorte stikkelsbær ved svag varme sammen med sukker. Stil kompotten i køleskabet og lad det køle helt.
Pisk flødeskummet og smag evt til med vanillesukker. Kom flødeskum og kompot lagvis i høje glas. Server fool’en med makroner.

100.000 besøg! Det skal fejres🎉

20150722_223625 Hold nu op hvor er vi begejstret!!! Vi har netop rundet 100.000 besøg på vores blog. Et gennemsnit på ca. 700 om dagen siden vi fik besøgstæller på bloggen i februar. Det er da fantastisk!!!
Tusind tak til alle jer der kigger forbi, lægger en kommentar eller giver en 👍på vores fb-side.
Har I lyst til at hjælpe os endnu et skridt videre, vil vi blive meget glade og taknemmelige, hvis I har lyst til at anbefale vores blog til familie, venner og bekendte.
Endnu en gang ET KÆMPE STOR TAK til jer alle😊
Kh Bit og Esther

Mal på sten!

Knytnæve-store sten fra stranden er ideel som lærred for finurlig kreativitet. Stenenes form og farve giver mulighed for at lade fantasien løbe og finde skjulte motiver. Mal_sten.JPG-FIL Sidste år i forbindelse med undervisningen i billedkunst lavede alle eleverne huse på medbragte sten. Det blev til en hel lille by med et skønt, varieret udvalg af huse i alle farver og former med finurlige detaljer som balkoner, klatreroser og Halloween-græskar ved døren. Mal_sten.JPG-FIL
Jeg har malet stenene med akrylmaling, der giver en fin blank overflade.
Find andre strand-ideer HER og HER

ISTID

Sommer, sol og is hører uløseligt sammen! Vi har i den sidste tid eksperimenteret med forskellige smagsvarianter af egne læskende is, så der er fyldt op i fryseren til ferie og hygge.

Forskellige variationer af striber! Rabarbersaft og hyldeblomstsaft er frost lag på lag over nogle dage. Smager af sommer!
Forskellige variationer af striber! Rabarbersaft og hyldeblomstsaft er frost lag på lag over nogle dage. Smager af sommer!

Det er også nu at du har mulighed for at nå at lave en sidste omgang rabarbersaft, før planterne skal holde sommerpause samt fremstille en ekstra potion hyldeblomstsaft begge dele er super at benytte til frys-selv is.
Frem med alle  isformene! Nu skal der leges med smag, farve og form.
Frem med alle isformene! Nu skal der leges med smag, farve og form.

Her ud over blev der også lavet flere varianter af frugt-smooti bla brombær, stikkelsbær og mango. Det er bare at eksperimenter og anvende bær og frugt i sæson.
De isforme, jeg havde på lager, er med farverige låg/pind kombination, så jeg måtte udvikle en løsningsmodel, da jeg hellere ville have “rigtige” træpinde i. Løsningen blev måske ikke særlig elegant men ganske effektiv!
Man må prøve sig frem, hvis man gerne vil have "rigtige" træ-ispinde i isen. Denne løsning fungere!
Man må prøve sig frem, hvis man gerne vil have “rigtige” træ-ispinde i isen. Denne løsning fungere!
Kivi-is med frugtstykker og røde is af rabarbersaft.
Kivi-is med frugtstykker og røde is af rabarbersaft.

Leg med farverne

IMG_1526

Det danske sommervejr nærmer sig efterårstilstande og en af de indendørsaktiviteter, man kan få ferien til at gå med, er disse skønne billeder inspireret af Andy Warhol.

Det er altid sjovt at lege med sammensætninger af farver. I billedkunst arbejder vi ofte med inspiration af forskellige kunstner. Andy Warhol er altid et hit. Han har skabt mange kendte værker og arbejder ofte med det samme motiv gengivet i forskellige farvesammenhæng. Det synes børn ofte er sjovt. Vi har før lavet elevudstillinger med forskellige dyrebilleder og det giver en fantastisk effekt, når flere billeder med samme motiv hænger ved siden af hinanden. Billederne bliver virkelig forskellige. Print sort/hvide billeder af enten dyr eller ens eget ansigt.

Her er er et par sort/hvid billeder af en zebra – klar til at blive peppet op i friske farver.
zebrasihouette
zebra2

Bålhygge og hyldeknægte

Hyldeknægte er en nem og smagfuld båldessert i midsommeren.
Hyldeknægte er en nem og smagfuld båldessert i midsommeren.
Endelig kom sommeren med temperature, der sparker røv… Elsker når man kan sidde ude og fornemme tusmørket sænke sig, mens duftene og lydene forstærkes,- og ilden knitrer lystigt i bålfadet. Tid til hyldeknægte! Hyldeblomstskærmene skylles og lægges på et viskestykke, mens du rør en pandekagedej, der ikke er alt for tyk. Varm fedtstoffet på panden. Dyp hyldeblomstskærmene i dejen og læg dem på panden, indtil de er gyldne. Server med syltetøj, sukker eller is. Uhmmm…
Dyp skærmene i dejen og kom dem på en varm pande.
Dyp skærmene i dejen og kom dem på en varm pande.
Hyldeknægte med syltetøj og sukker.
Hyldeknægte med syltetøj og sukker.

Forrygende, formidabelt, farverigt! Besøg i Claus Dalbys have

Vi var så heldige at blive inviteret ind i Claus Dalbys haveunivers i søndags. Hvilken frydefuld oplevelse!!! Haven var underskøn og dens ejer et behageligt og gavmildt menneske, der smilende bød indenfor i hans private haveunivers.
claus_dalby.JPG-fil
Billederne taler for sig selv 🙂

En entusiastisk havemand fortæller og svare på spørgsmål.
En entusiastisk havemand fortæller og svare på spørgsmål.
claus_dalby.JPG-fil
Smuk buket i smuk vase!
Smuk buket i smuk vase!
claus_dalby.JPG-fil

Kære Claus. Tusinde tak af en helt fantastisk oplevelse med en masse inspiration til vores egne haver! Vi flyver stadig…
Se mere på Claus Dalbys smukke blog: HER

Tryl med tang!

Mangler du billeder eller kort, der emmer af sommer, sol og strand er her lidt inspiration til et par hyggelige, kreative timer med at fremstille af smukke billeder med tang.
Find frisk tang gerne i flere farver og former, og kom tangstykkerne i en flad balje med vand. Læg et stykke tegnepapir ind under tangen og ret det forsigtigt til med fingrene, så tangen ligger som ønsket.

Læg tangen i en flad balje og kom et stykke tegnepapir under.
Læg tangen i en flad balje og kom et stykke tegnepapir under.
Tag papiret med tangen op ad baljen og kom et stykke stanniol over. Læg tangbilledet til tørre mellem et par aviser, der skiftes et par gange det første døgn. Sæt tangbilledet i ramme eller anvend det til kort.
Smukke sommerlige billeder i tang lige til at sætte i glas og ramme.
Smukke sommerlige billeder i tang lige til at sætte i glas og ramme.