Kategoriarkiv: Billedkunst

Lanterner med snefnug DIY

Med udsigt til sibirisk kulde lige om hjørnet slår kyldenmisse måske alligevel sin knude over Danmark i nærmeste fremtid.
Jeg ser frem til nogle klare solrige dage med et strejf af kulde frem for dis og tåge.
Vi inviterer vinterstemningen indenfor med denne enkle diy – vinterlanterner med lysende snefnug.
Lanternerne er fremstillet af snefnug klippet i kopipapir ( klippes frit i hånden som gækkebreve). Snefnuggene er limet på et stykke hvidt A4 silkepapir og lamineret. Se fremgangsmåden HER

BOUUU… Skræm livet af dine halloweengæster

Hvert år op til halloween klipper vi uhyggelige silhuetter i sort papir. Et kreativt projekt der samler hele familien til uhyggelig hygge! Så leder I efter et hyggeligt krea-projekt til at fordrive tiden med en kold og regnfuld efterårsdag, kan vi varmt anbefale at samle børn eller børnebørn rundt om køkkenbordet og klippe skræmmende, gode monster ud af sort papir.
halloween_klip_diy.JPG-fil
Se her hvordan de klippe de skønne MONSTER
Klippene herunder har har jeg lavet til inspiration til min billedkunstklasse, der skal pynte vinduerne i deres klasseværelse med frygtindgydende monstre, som skal tage vel imod skolens elever her sidst i oktober.
monster_klip_halloween_diy.JPG-fil

DIY lanterner til halloween

Halloveen_diy.jpg.fil
Så er det snart tid til halloween!
Vi har taget den uhyggelige, hyggelige tradition med at skræmme naboerne til os i stigende omfang. Så hvorfor ikke invitere børn eller børnebørn til at bruge lidt af efterårsferien på at forberede uhyggen.
Mange steder lyser udhulende græskar op i oktobermørket med deres lysende øjne og groteske ansigter, skabt af kreative børn og voksne.
I kan også skabe uhygge med lysende lanterne med græskareffekt på sylteglas, der kan anvendes både inde og ude. Se fremgangsmåden HER
Halloween_diy.jpg-fil

Bogspiser

image
Jeg er ikke ret god til æselører i bøgerne :0) Derfor har jeg altid bunker af forskellige bogmærker liggende.

For et stykke tid siden fik jeg denne ide af en af mine elevers mor. Disse bogmærker er simpelthen så sjove og søde. Jeg kan især godt lide disse, da man selv kan vælge forskellige udtryk.
Bogmærkerne er ret lette at fremstille og så er de lige til at sætte fast i hjørnet af bogen, i stedet for at lave grimme æselører!

image
image

image

Nyhedshøns DIY

image
Påsken står for døren, og den store æggejagt er gået ind. Der er klippet gækkebreve, pyntet med vintergækker og håb om at ens identitet forbliver sløret så længe, at man kan kræve et påskeæg i bytte. Hønsenes æg med solgul blomme er for længst byttet ud med sødere erstatninger i chokolade og marcipan. Men høns og kyllinger indgår stadig som et dekorativt element i påskes dekorationer.

Høns med nyhedsstrimler
Med den forestående højtid i mente sætter vi denne uge gang i produktionen af høns. Hønsefremstilling er en sjov og kreativ aktivitet for både børn og voksne at samles om. Lav gerne flere høns der kan byde påskegæsterne velkommen til påskefrokosten eller den årlige æggejagt i haven.
Det skal du bruge:
Karton
Limstift
Limpistol
Aviser
Øjne (kan evt. males på eller laves vha. perler)
image
Fold et kræmmerhus i hvidt karton. Vi har anvendt karton i A3 størrelse, hvilket giver en høne på ca. 30 cm i højden. Man kan variere hønsenes størrelse alt efter hvilken størrelse karton, man anvender til kræmmerhuset. Riv lange strimler i avis. Bøj strimlen så den ligger dobbelt og lim den på kartonkeglen ca. 2 cm fra bunden. Lim endnu en dobbelt avisstrimmel på keglen lige ved siden af den første. Forsæt med at lime avisstrimler hele vejen rundt om keglen i samme højde. Når man er nået hele vejen rundt om keglen med det første lag, tilføjes næste lag ca. 2 cm højere oppe på keglen. Avisstrimlerne limes på, så de ligger forskudt i forhold til det foregående lag på samme måde som teglstenene på et tag. Forsæt med at tilføje lag efter dette princip indtil du når toppen af keglen.
Klip avisstrimlerne til i længden så den øverste strimmel klippes ca. 1 cm kortere end den bagvedliggende. Strimlerne må gerne variere lidt i længden i forhold til hinanden, da dette giver et mere naturligt og pjusket udtryk.
Klip to lange strimler i farvet karton og fold dem som mussetrapper. Lim dem på bagsiden af kartonkeglen. Klip en kam i rødt karton og anvend samme form til hønsefødderne. Lim fødderne på mussetrappernes ender. De to ens stykker, der bruges til hønekarmen, lægges sammen og limes foroven. Lim med limpistolen karmen fast på toppen af keglen og saml siderne.
Klip en strimmel i rødt karton. Tilpas den i længden og klip den som en spydspids i begge ender. Lim de to ender sammen lige der hvor de begynder at spidse til. Lim den efterfølgende fast på keglen som næb.
Lim øjnene på med limpistolen.
Ønsker man en hale på hønen, fremstilles denne af tre kartonstrimler, der rundes, samles og limes på.
image
Mini-høns med mange muligheder
Pift påskebordet op og anvend hønsene som borddekoration. Mini-høns fremstilles efter sammen princip som de større høns blot med en mindre kegle som grundform. Sæt mini-hønsene i en æggebakke med fx blomster og chokoladeæg. Dekorationen vil være et sjovt og anderledes indslag på bordet og bringe glæde hos hver en gæst. Brug desuden hønsene som en personlig værtindegave. Læg lidt træuld i en kurv med fx chokolade eller en flaske, sæt en nyhedshøne i og pak gaven smukt i cellofan og forårsfine bånd.
image

DIY-FASTELAVNSLYS

En lysende Fastelavns-ide!

At fremstille sine egne motiver på lys er både en personlig og sjov måde at pynte bordet til hverdagsfester, særlige lejligheder og årets højtider.
stjerner_papir_diy.JPG-FIL
Det skal du bruge:
Bloklys
Diverse servietter
Teske

Lav en skitse af din figur eller find et passende fastelavnsmotiv på fx nettet. Klip figurdelene ud af det yderste mønstrede lag på servietterne, og læg dem klar. Varm indersiden af en teske over et tændt stearinlys. Læg servietstykkerne på lyset, og gnid med den varme skes yderside på servietdelene. Varmen fra skeen får stearinen under servietten til at smelte. Man behøver ikke at lægge hele figuren på, på en gang. Man kan også tilføje delene en ad gangen, hvis det gør processen mere overskuelig. Dette kan være en fordel, hvis børnene fremstiller deres egne lys.
Lys_diy_fastelavn.JPG-FIL

Stjernedrys

Mangler du lidt anderledes bordpynt til fastelavnbordet, kan du fremstille disse farvestrålende stjerne, der passer fint sammen med meget af fastelavnsfestens pynt og festivitas.stjerner_papir_diy.JPG-FIL
Klip to stjerner i forskelligt papir og læg dem forskudt oven på hinanden. Lim dem sammen med en limstift. Sy en “stjerne” i midten med en synål med en dekorativ tråd.
Stjernen kan også dekoreres med et påsyet knap i stedet for en midterstjerne.stjerner_papir_diy.JPG-FIL
Læg stjernerne på en ensfarvet dug sammen med lys, papkroner og fastelavnsris.
Du kan finde fremgangsmåden på fastelavnslysene

Kronen på værket

Hvert år holder jeg fastelavnsgilde for hele familien. Det bliver bagt forskellige typer fastelavnsboller, dekoreret lys og ikke mindst kreeret pynt til bordet.
De sidste par år har bordet bla været pyntet med papkroner fremstillet af paphyldsteret fra wc-papirsruller.krone_fastelavn_diy.JPG-fil
Tegn kronens spiser op med en blyant og klip ud.
Man kan dekorere kronerne på mange måder. Jeg har malet dem indvendig samt langs kanten på spidserne. Herefter et der med en anden farve malet prikker på. krone_fastelavn_diy.JPG-fil