Kategoriarkiv: Vidunderlig Vinter

Et bragende godt og lykkebringende nytår!

Snart lukker endnu et år ned, og et nyt og ubrugt står for døren.
2015 har for vores vedkommende været fyldt med aktivet og gode oplevelser. Vi har postet ca 170 indlæg i løbet af året, fået tilknyttet bloggen på Facebook, skrevet 25 artikler til Fyenske Medier og deltaget i flere arrangementer bla Bogmessen i Bellacenteret for at pronominer vores bog Vidunderlig Vinter , som vi udgav sidste år i november. Det har på mange måder været et år med fart over feltet på den gode måde!

Brikker fra året der gik på www.vidunderligeårstider.dk
Brikker fra året der gik på www.vidunderligeårstider.dk

Vi har for få dage siden tilknyttet bloggen til instagram. I kan følge os der på vidunderlige_aarstider.
Vi går forsat og drømmer om at udgive endnu en bog i årstidernes tegn, og håber at 2016 bliver året hvor dette bliver en realitet, så mon ikke 2016 også bliver et spændende og begivenhedsrigt år at se frem til😊

Vi ønsker jer alle et godt og lykkebringende nytår!!!
Takker for året det gik! Tak fordi I af og til kigger forbi, for jeres søde kommentarer og likes på fb. Det giver god energi og lyst til at skrive og finde på nye kreative ideer her og der og alle vegne!

Mvh Bit og Esther

En god ting kommer sjældent alene😊

Denne lidt omskrevet talemåde passer så fint på alt det fantastiske, der sker lige nu!
Som vi fortalte for lidt siden, er vores sidste artikel fra Lokalavisen Assens nu tilgængelig på fyens.dk.
Læs den HER
Lige nu ligger den nummer 1 som mest læste i sin kategori! Vidunderlige _ årstider JPG-fil Og ganske pænt i de to andre statestik på fyens.dk, trods den korte tid, den har figureret her. Det er da STORT Vidunderlige_årstider.jpg-fil

Oven i det har vi lige fået en dejlig mail fra avisen, som skriver, at vi også fremover vil få udgivet kommende artikler her. Dem linker vi naturligvis til her på siden!

Som om det ikke var godt nyt nok på en uge, er vi lige blevet inviteret til at deltage i indvielsen af Butik Viljas nye smukke butikslokaler. Her vil man kun hilse på os, høre om vores mange projekter samt købe og få signeret vores bog “Vidunderlig Vinter”. Vidunderli_vinter.jpg-fil
I den forbindelse har Butik Vilja doneret en helt fantastisk give away her på bloggen og vores fb-side. Så hold godt øje med bloggen i nærmeste fremtid!
Kig forbi Butik Viljas fb-side her.
Kronen på “Her-går-det-godt”- værket er en lille hemmelighed, som vi har gemt på en god måned….
Vi har været så hent ustyrlig, ubegribelig heldige at få tilbudt, at holde en workshop på Bogmessen i Bellacenteret til november! Herom helt sikkert meget meget mere når vi nærmer os!

Så nu går vi bare og krydser finger for, at der er et forlag, som har lyst til at udgive vores næste bog “Forførende Forår”.

Så har vi ikke ret, når vi siger; En god ting kommer sjældent alene😊

Nu på skolebogmessen!

Vi har lige modtaget disse billeder fra vores forlags stand på Skolebogmessen 2015, hvor de har vores bog Vidunderlig Vinter med.
RET VILDT!!!
Det bliver spændende, at høre hvordan den modtages. Ikke mindst af skolebibliotekarer, billedkunst-, håndarbejdelærere og SFO-personale, da der er en del ideer i bogen, som nemt kan anvendes i skole- og fritidssammenhæng. Vi krydser finger for en god modtagelse!

Billeder fra Skolebogmessen.
Billeder fra Skolebogmessen.

Billeder fra Skolebogmessen.
Billeder fra Skolebogmessen.

Brug træet!

Spar turen til genbrugspladsen og brug juletræet til noget gavnligt efter det har prydet stuen i december.
IMG_2133

Helt klassisk er det at klippe grenene af træet og dække sarte plante i haven med.
IMG_2139
Mere utraditionelt er det at bruge grenkransene til rustikke knager til tørklæder eller små redskabet i haveskuret.
IMG_4970
Er du som vi pjattet med det lidt skæve og skøre, er det også sjovt at gemme træet et sted bag i haven og glemme alt om det til efteråret. Træk det frem fra glemslen og sav grenene af ca 20 cm fra stammen og afbak både stramme og grenstykker.

I december kan det atter komme til ære og værdighed pyntet med julens kugler eller kogler. Det fungere ligeledes rigtig fint som foderplads for havens fugle.
Der findes helt sikkert mange af jer, som har andre kreative ideer til anvendelse af juletræet, efter det har ageret midtpunkt. Skriv en kommentar med dine ideer, så vi kan få en udveksling af ideer til gavn for hinanden og miljøet.

Genbrugs-sjov til julefrokosten

Ved julefrokosttid er der som regel en masse affald. Noget af det kan med lidt fantasi genbruges. Genbrug fx de tomme sodavands- og øldåser fra julefrokosten. Sørg for at vaske dåserne forinden og brug en gammel, solid saks der kan tåle at klippe i metal.

IMG_2983

Brug dåsernes sider til finurlige flettede hjerter og bundene til stjerner. Der kan også laves kræmmerhuse ud af de større dåser.

IMG_2997

Pynt dine træer ved indgangen til huset med flotte julehjerter, der kun bliver flottere af vejrerts påvirkning.

Viste du, at det ældste kendte flettede julehjerte tilskriver man H. C. Andersen. Han klippede hjertet i 1860. Flettede julehjerter i rødt og hvidt fik sit helt store gennembrud under genforeningen i 1920, hvor Sønderjylland atter blev dansk. Sønderjyderne flettede i begejstring over dette hjerter i dannebrogs farver, og hængte dem på juletræerne.

IMG_2990
Alle kan nemt være med til at lave guirlander af dåserne. Brug en limpistol til at hæfte enderne sammen.

TILLYKKE

Så har lykkens gudinde trukket to heldige vindere.

20141215_075318

Vinderen af bogen Vidunderlig Vinter er Steffen Bergstedt.

Ekstrapræmien går til Line Hedelund Werenberg.

Stort tillykke til Jer begge.  Vil I lægge en kommentar til dette indlæg med jeres adresse. Adressen vil ikke blive offentliggjort.

Anmeldes af Vidunderlig Vinter på Bachs Bøger

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlagetmellemgaard.Jeg er ikke særlig kreativ og jeg har altid svært ved, at se mig selv være i stand til at lave bare noget i nærheden af det, der er afbilledet i mange hobby-bøger. Derfor kan jeg rigtig godt lide denne lille søde bog, med flotte fotos. Fordi mange af tingene ser virkelig nemme ud og kan laves uden, at det kræver, at man køber sig fattig i en hobby-
forretning.
.
Bogen er ikke specifikt rettet mod julen, men strækker sig over hele vinterperioden, med forslag og ideer lige fra hjemmestøbte nisser til pynt til fastelavnsriset.Indtil videre har jeg kun vovet mig ud i, at prøve et par småkageopskrifter, som efter en enkelt fiasko ( hvilket var min egen skyld, da jeg havde for lidt plads mellem klatterne, så det blev én stor kæmpe småkage), endte helt godt ud. Men jeg har allerede udset mig nogle fine stofflag på snor, som jeg måske vil kaste mig ud i at lave og som både kan bruges til guirlande på juletræet og til at pynte op med året rundt til fødselsdage. Samt at opskriften på fastelavnsboller, helt sikkert også skal afprøves, når den tid kommer.En rigtig hyggelig bog med sjove ideer, hvor sådan nogle som mig, der ikke er så kreative og fingernemme, også kan være med.

Så er den her :-)

Det er forrygende fantastisk! Nu er det nu!!!

Vores bog er endelig i handlen. Den lange kreative proces fra ide til bog har været både spændende, frustrende og  berusende. Meget er sorteret fra, redigeret eller tilføjet før vi nåede frem til det, som bogen nu indeholder.

Vi er super stolte af resultatet, og håber I vil modtage Vidunderlig Vinter godt og at I blive inspireret til nogle hyggelige stunder.

Her en lille smagsprøve på, hvad I bl.a. kan finde i bogen.

008

005

006